torsdag, september 20, 2012

Idel förluster för de lokala fotbollslagen

Det blev ingen lyckad helg för de lokala lagen från Emmaboda kommun då samtliga lag förlorade sina matcher.

Bodabruks damer föll tungt i Borgholm när man förlorade med 2:3 trots ledning med kvarten kvar. Johanna Sjöndin gav Boda ledningen med första halvleks enda mål i den 12 minuten. Fem minuter in i andra kvitterade Borgholm men Boda återtog ledningen i den 73 minunten genon en vacker frispark av Malin Sjöndin. Tyvärr kom Borgholms replik bara två minuter senare på ett friläge när Bodabruk inte var på tårna. 2-2 såg ut att stå sig matchen ut trots att Boda tryckte på för ett ledningsmål. Men istället avgjorde hemmalaget i den 89 minuten när en Borgholmsspelare fick en lyckoträff från 25 meter och bollen satt otagbart i det bortre krysset. Boda ligger på femte plats med 22 poäng.

Emmabodas damer avslutade DIV 2 Östra Götaland med att möta serieledarna Husqvarna FF hemma IP. Emmaboda hade två raka segrar inför matchen men mot topplaget Husqvarna räckte man inte till. Matchen slutade 0:3, samtliga mål kom i första halvlek trots att Husqvarna fick en tjej utvisad redan i den elfte minuten. Detta innebär att Emmaboda slutar sist i tabellen med åtta poäng,två segrar, två oavgjorda och fjorton förluster. Målskillnad 20:66. Husqvarna däremot vann serien på 45 poäng.

Emmabodas herrar fortsätter att förlora i den östra elitfyran. I fredags blev det hela 1:6 hemma mot Hovshaga AIF efter 0:3 i paus. Efter fem raka mållösa matcher fick äntligen Emmaboda måljubla när Emin Dugic satte 1:3 på straff i den 47 minuten. Men närmare än så kom inte EIS utan bortalaget kunde göra ytterligare tre mål innan matchen var över.

Att de blir nio mål i en fotbollsmatch är ganska ovanligt med det var precis de som hände när Göteryd hemma slog Vissefjärda med 5:4. Hemmalaget gick snabbt upp till en 3:0 ledning redan efter 21 minuters spel. Vissefjärda reducerade till 3:1 i den 28 minuten genom Niklas Lundmark, ett resultat som stod sig halvleken ut. I början på andra halvlek hände allt inom fem minuter. Vissefjärda gör två snabba mål genom David Flå (53min) och Andreas Bergqvist (55min) och ställningen var plötsligt 3:3. Men lika plötsligt var det tre minuter senare 5:3 till Göteryd. VGIF ryckte dock upp sig lite och ett mål till skulle man hinna med och den kom på självmål i den 82 minuten.

Lindås/Långasjö gick upp på fast mark i den sydöstra fyran trots att man förlorade bortamatchen mot Gullabo/Gullaboås med 1:2. Det var en jämn och tät match som G/G fick över på sin sida genom att göra samtliga två mål i första halvlek. Därmed fick L/L jaga för att komma ikapp. Hoppet tändes i den 60 minuten då Robert Pavic reducerade till 1:2. Men närmare än så kom inte bortalaget men trots det så klev man upp en placering tack vare att man gjort fyra mål mer än Torsås som just nu ligger på negativ kval. Till nedflyttningsplats är de tre poäng med tre matcher kvar att spela.