lördag, september 29, 2012

Adam Wellrup gjorde tre mål när JIF vann med 7:2

Johansfors vann den sista matchen i Emmabodasexan i eftermiddags. Alsterbro/Kronofors IF besegrades med hela 7:2 efter en trög första halvlek som slutade 2:1. JIF fick en smakstart med mål redan efter 1 minuten genom Pierre Laakso. Sen gick matchen i stå och det hände inte så mycket. Båda lagen såg, kanske inte helt överraskande, ut som om säsongen redan vore slut. Men matchen tände till i den 32 minuten då domaren helt märkligt släppte en offsidesituation till A/K som kunde kvittera till 1:1. Johansfors vaknade till efter kvitteringen och började att återigen hitta sina linjer och få fart på passningarna Men det dröjde till den 45 minuten när Valter Johansson förvaltade ett fin inlägg på bästa sätt med pannan och 2:1 var ett faktum.

Andra halvlek släppte Johansfors på bromsen och spelade ut hela sitt register. Det var som vanligt ett helt annat Johansfors som spelade de sista 45 minutrana. Då hängde inte bortalaget med och efter en kvart av andra stod det 5:1. Skytteligaledaren Adam Wellrup gjorde två snabba mål i den 49 och 52:a minuten. 5:1 satte Johan Eriksson i den 56 minuten. Johansfors slog inte av på takten utan trummade på framåt. Man ville avsluta säsongen på ett föredömligt sätt. Man kom på gång på gång i sina tunga anfallsvågor och A/K hängde inte med i svängarna. 6:1 gjorde Pierre Laakso i den 69 minuten innan domaren hittade en straff till A/K. Straffen förvaltades väl och bortalaget kunde göra sitt andra mål för dagen i den 76 minuten. Men de skulle bli JIF som skulle få de sista ordet säsongen 2013 när Adam Wellrup gör sitt tredje mål för kvällen och 19 mål för säsongen. Därmed vinner han skytteligan 2013 i Emmabodasexan

En fantastisk säsong är över där Johansfors vinner med 49 poäng. Vi tappade endast fyra poäng under hela säsongen via en oavgjord mot Lenhovda borta och en förlust borta mot Kosta. För övrigt blev det 16 segrar inkasserade och 72:27 i målskillnad. Ett stort grattis till hela laget för denna framgång och ett stort lycka till inför femman nästa år. Grattis också till Adam Wellrup till segern i skytteligan