lördag, oktober 27, 2012

Inte utan en stor stolthet

Så var vi då äntligen där, premiären av den nyinskaffade digitala mobila projekton. Efter månader av arbete och andra förberedelser av oss i Åfors Folkets husförening skulle vi få vår belöning för allt det ideella arbete som lagts av många personer. Filmen vi visade i går var inte mindre än James Bonds nya film Skyfall som hade sin Sverigepremiär i går.

Trots en del bekymmer dagarna innan som gjorde oss gråhåriga av grubblerier så löste vi dessa på ett fantastiskt bra sätt. Detta gjorde att premiären i går löpte problemfritt och publiken fick uppleva en underbar filmupplevelse. Vi visade filmen två gånger och det kom sammanlagt 61 personer, 44 i första och 17 i den andra. Med tanke på att Emmaboda naturligtvis också hade premiär på Skyfall så är vi nöjda med de som kom även om vi naturligtvis vill ha mer besökare. Vi kan aldrig mäta oss med de stora samhällenas biografer men just i gårkväll var vi likvärdiga de stora "drakarna" och det kändes fantastiskt.

Så det är inte utan en stor stolthet man, efter att ha tagit emot besökarna i biljettkuren, satte sig i biosalongen på den sköna biostolarna och lät sig svepas med i Agent 007:s fartfyllda actionäventyr. Biografen lever igen i Åfors Folkets hus och det är vi alla stolta över.

Inga kommentarer: