söndag, november 11, 2012

Glasrikeuppdraget möts i Åfors

Måndag den 12 november håller styrgruppen för Glasrikeuppdraget ett möte i Åfors. Mötet kommer att handla om den aktuella varselsituationen i Emmaboda i anslutning till att Åfors glasbruk stängs och om Glasrikeuppdragets innehåll.

– För mig är det här ett oerhört viktigt möte där vi får möjlighet att diskutera hur vi gemensamt ska hantera den här situationen på bästa sätt, säger Ann-Marie Fagerström, kommunalråd i Emmaboda kommun.

Till mötet i Åfors är bland annat fackliga representanter från Åfors glasbruk inbjudna och representanter för Arbetsförmedlingen.

Styrgruppen för Glasrikeuppdraget består av landshövdingarna i Kronobergs och Kalmar län, regionförbundsordförandena från de båda länen och kommunalråden från de fyra glasrikeskommunerna.

BAKGRUND

På kort tid har flera kommuner i Glasriket utsatts för stora omställningar med nedläggningar av glashyttor och varsel av personal. Regeringen har därför givit länsstyrelserna i Kronoberg och Kalmar i uppdrag att stötta de drabbade kommunerna. Uppdraget, som har fått namnet Glasrikeuppdraget, innebär att för regeringens räkning genomföra insatser för industriell utveckling och stärkt besöksnäring i Glasriket till och med 2014.

I styrgruppen för Glasrikeuppdraget ingår Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner samt
länsstyrelserna och regionförbunden i Kronobergs och Kalmar län. Kronobergs läns landshövding, Kristina Alsér, har av regeringen utsetts till samordnare av uppdraget.

Inga kommentarer: