söndag, januari 13, 2013

Madesjö vann Swedbank cup

Det blev Madesjö som tog hem årets Swedbank cup efter att ha vunnit finalen mot Gullabo/ Gullaboås med 2:1 Trea kom Lindås/Långasjö som besegrade Rödeby med 4:1 i "bronsmatchen".

Johansfors förlorade sina bägge slutspelsmatcher och det är inget att säga om för både Rödeby och Madesjö var det bättre laget. Dessutom var detta JIF:s tredje dag med innomhusspel då man i går var med turneringen Winners cup i Kalmar sportcenter. Det var en av orsaken till att spelarna såg slitna ut men man gav det ändå ett försök. I första matchen mot Rödeby hamnade man snabbt i spelmässigt underläge men det skulle dröja långt in i matchen innan JIF släppte in 0:1. Med ett par minuter kvar av matchen så flyttade JIF upp spelet och skapade några farligheter b la ett skott i ribban. I anfallet efter fick Rödeby en sk. långstraff ( efter fyra frisparkar övergår vare företeelse resten av halvlek eller match till en långstraff) och satte slutresultatet 0:2. Tung inledning för JIF.

I den andra matchen var JIF tvungna att vinna över Madesjö med mer än två mål. Detta efter att Madesjö i sin första match besegrat Rödeby med 3:2. JIF gjorde en bättre match än den tidigare men hamnade snabbt i underläge och uppförsbacken till semifinalen blev ännu brantare. Men JIF gav inte upp utan kämpade och slet men fick inte utdelning. Det slutade som det brukar med att motståndarlaget gjorde mål. Madesjö gick fram till 3:0 innan Adam Wellrup tröstmålade i de absoluta slutsekunden. Trots de bägge förlusterna ska Johansfors få godkänt för sin insats i cupen. Att ta sig vidare från fredagens gruppspel var starkt och man gjorde ett försök att skaka om sina motståndare även i dagens slutspel.

I den andra gruppen var Lindås/Långasjö och Gullabo/Gullaboås favoriter till semifinalplatsen och båda förvaltade favoritskapet väl. Även om Orrefors sprattlade till och skakade om de båda lagen. 1:1 i första matchen mot G/G efter en sen straffkvittering gjorde att man var i förarsätet inför matchen mot L/L. Orrefors spelade klokt och strassade L/L som var tvungna att vinna matchen efter deras 0:0 tidigare mot G/G. Men tillslut efter halva matchen kom så L/L:s 1:0 och efter det orkade inte Orrefors komma tillbaka utan matchen slutade 0:3.

Första semifinalen blev den dramatiska av de två som spelades med matchtid 2X10 minuter. I slutet av första halvlek vid ställning 1:0 till Madesjö kom en kontroversiell situation. Det var efter en Madesjöanfall som de två domarnas kommunikation med varandra brast där den ena dömde inspark och den andre hörna. Det var den sistnämnda som gällde tydligen för Madesjö utnyttjade L/L:s passivtet på hörnan och gjorde matchavgörande 2:0 och fick målet godkänd trots vissa protester från L/L:s spelare. Efter det orkade inte L/L resa sig utan Madesjö blev klara för final.

I den andra semifinalen var det ingen snack om vilket lag som skulle möta Madesjö i finalen. 3-0 till G/G talar sitt tydliga språk.

L/L tog sig samman i "bronsmatchen" och vann komfortabelt mot Rödeby med hela 4:1

Finalen blev som väntat en tät uppgörelse mellan två starka lag som inte gav varandra några ytor. Man visste att de lag som gjorde första målet skulle vara mycket nära titeln i årets turnering. Så blev det också för efter en mållös första halvlek så tog Madesjö ledningen i mitten av andra halvlek. Av bara farten när G/G flyttade upp sitt lag kom också 2:0 och så var finalen avgjord. G/G fick ett tröstmål på slutet men tiden räckte inte för att skaka om Madesjö.