tisdag, mars 05, 2013

Edsbyn straffade Bajen

Hammarby förlorade den andra semifinalmatchen mot Edsbyn med mycket knapp marginal. Matchen var oavgjord, 4-4, vid ordinarie matchtids slut. Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Där visade sig Edsbyn kyligast och vann med 2-4. Sammanlagt alltså 6-8, och 1-1i matchserien.

Edsbyn började bäst och gick fram till 0:3 ledning innan Hammarby reducerade till 1:3 i slutet av första halvlek genom Per Einarsson.

Det målet gav Bajen energi i andra halvlek där laget kom ut som ett helt annat lag och gjorde snabbt 2:3 och 3:3 kom i den 52 minuten. Sen var det Bajens match där hemmalaget visade upp en fartfylld och fin bandy. När Ulf Einarsson gjorde sitt andra mål med 20 minuter kvar och gav Hammarby ledningen med 4:3 såg det väldigt bra ut. Men tyvärr lyckdes inte Hammarby dra ifrån utan Edsbyn lyckades smälla dit 4:4 på övertid.

Matchen gick till en mållös förlänging och ett straffläggande som avgörande och där drog tyvärr Hammarby det kortaste strået.

Mer om matchen: Hammarby bandy

Hammarby – Edsbyn 6-8 (1-3; 4-4; 2-4 straffar)

0-1 Mattias Hammarström (5)
0-2 Mattias Hammarström, hörna (20)
0-3 Daniel Liw (36)
1-3 Per Einarsson (43)