lördag, april 20, 2013

Emmaboda IS och Lindås/Långasjö inleder serien i dag

DIV 4 sydöstra kommer bli en otroligt intressant serie att följa med många derbymatcher inte minst Emmaboda IS och Lindås/Långasjö som alltså spelar i samma serie. Vårens derbymatch spelas den 21 maj då Lindås/Långasjö har hemmaplan och höstens spelas i Emmaboda den 3 september. Men många andra matcher kommer spelas innan och efter dess och det kör i gång i dag.

Lindås/Långasjö åker till Kalmar för att på Södra Utmarken möta Kalmar Södra kl 16:00. Emmaboda spelar senare i kväll 17:00 hemma mot öländska Runstens/Möckleby.

Emmaboda kommer få det tufft då de föregående året åkte ur division 4 elit samtidigt som Runsten/M slutade på en andraplats i denna serie endast en poäng bakom Ängö BK och siktar på att tillhöra toppen i år med. Emmaboda har under sin försäsong blandat och gett, man har inte kommit upp i den nivån man själva vill ligga på. Man har haft för stora tapp under matcherna och inte varit effektiva målmässigt. Resultatmässigt så började det bra med två vinster mot division fem lag men sedan så förlorade man mot Tingsryd med 5-1 och därifrån har det fortsatt. Allra senast förlorade man mot ett starkt Fågelfors med 4-1. Detta är dock inget som Emmaboda kommer slås ned utav då man har jobbat mycket med det under träningarna. EIS får dock rikta in sig på att spela till sig nytt kontrakt.

Lindås/Långasjös motståndare Kalmar Södra IF kom trea under fjolårssäsongen och lär nog tillhöra toppen även i år. L/L slutade nia med 28 poäng i fjol och förlorade motsvarade match med 2:4. L/L har under försäsongens sju matcher ännu inte förlorat och man siktar på en betydligt bättre placering i år än i fjol. Första testet på den målsättningen kommer i dag. Kalmar har endast en förlust under försäsongens sex matcher.  


Tips: Emmaboda IS- Runstens/Möckleby IF  1:3, Kalmar Södra IF- Lindås/Långsjö 2:2

Inga kommentarer: