fredag, april 26, 2013

Gameday, Liatorp away

I kväll är det dags för Johansfors bortapremiär i den södra femman då vi möter Liatorp IF på konstgräset i Älmhult eftersom LIF:s egna plan Bokliden inte är speldugligt skick. De har två lagen har aldrig möts vad jag vet så det är en helt ny bekantskap för Johansfors. 

Liatorp är dock inte helt okänt. Niklas "Liatorparen" Persson moderklubb är just Liatorp IF. Han debuterade för Östers IF mot Halmstads BK 1985, en match som slutade med en 2–1 vinst och där Persson gjorde segermålet. Han spelade sammanlagt sexton säsonger för Öster, där han vann supporterklubben East Fronts utmärkelse till säsongens bästa spelare, EF-trophy, säsongerna 1993, 1994 samt 1997. 

Han gick till Helsingborgs IF under våren 2000, där han fick spela i både Allsvenskan och Champions League. Han förlängde sitt kontrakt med klubben ytterliggare ett år, men blev tvungen att sluta med fotboll 2001 på grund av en hälseneskada.
Efter sin spelarkarriär blev han huvudtränare i två säsonger för Alvesta GIF i division 3. Därefter var han assisterande tränare i sin tidigare klubb Östers IF i tre säsonger. Han var under 2007 huvudtränare för sin moderklubb Liatorps IF.  Mer Liatorps historia: Klicka här.

Johansfors förlorade premiären mot SUF:stars med 1:4 förra fredag och det är ett lag som är sugna på första poängen som åker till Älmhult. Men det blir inte lätt. Liatorp är ett stabilt DIV 5 lag som kom tvåa förra säsongen med 44 poäng och kvalade till fyran. Där blev DIV 4 laget Lessebo för svåra så man blev kvar i femman. Inför årets säsong så är målsättningen att tillhöra övre halvan men jag tror att man nog kommer vara med i toppen i år igen. För Liatorps del så är det premiär då deras match mot Virestad flyttades fram pga dålig plan. 


Johansfors har målvakten Axel Karlsson borta annars är truppen rätt så intakt . Men som nykomling gäller det att först tänka på defensiven för det kommer att bli nog tryck mot Johansforsmålet redan efter avspark. Kan vi bara hålla tätt så tror nog att vi har möjlighet att skrälla men naturligtvis är Liatorp stora favoriter. Men jag är optimist. 


Tips:1:2











Inga kommentarer: