söndag, april 21, 2013

Jämna premiärmatcher för lagen från Emmaboda kommun i Sydostfyran

När DIV 4 sydöstra sparkade igång för våra lag från Emmaboda kommun blev det två målrika och jämna premiärmatcher. Emmaboda IS förlorade hemma mot Runsten/ Möckleby med 2:3 medan Lindås/Långasjö spelade 2:2 borta mot Kalmar Södra. Målskyttar för L/L var Zoran Cipra på en vacker frispark och Dan Ask nickade in en hörna. Bägge gånger var det L/L som tog ledningen medan Kalmar Södra kvitterade. Enligt rapporterna var oavgjort ett rättvist resultat.

Däremot var Emmabodas förlust mot Runsten/Möckleby inte rättvist. EIS var värda en pinne för deras kämpainsats mot de topptippade ölänningarna. EIS rivstartade med mål redan efter 2 minuter genom Alexander Hellborg. Det dröjde dock bara till den 11 minuten innan bortalaget kvitterade. Men halvleken var jämn och det unga EIS laget tog för sig på ett bra sätt mot en av seriefavoriterna. Emmaboda skulle också ta ledningen i den 43 minuten på vackert anfall och det var inte orättvist. Andra halvlek blev dramatiskt med R/M som bollförande laget och ett bra kämpande EIS som höll tätt. R/M skapade inga farliga målchanser utan EIS spelade bra försvar. Tyvärr drabbades hemmalaget av två röda kort på kort tid. Den första fick Emin Dugic i den 75 minuten pga hands i straffområdet, en straff som R/M förvaltar på ett för deras del bra sätt. Tre minuter senare var det dags igen då Linus Frisk fick sitt andra gula kort pga snack.

Med två man mindre såg det svårt ut för EIS att hålla undan. Men Emmaboda skulle få sin chans minuten senare då man tilldömdes en straff. Straffen  blevdock  tyvärr resultatlös då hemmaspelaren chipade bollen över. Sen slutade typiskt nog med ett mycket sent R/M mål i den 89 minuten och förlust för hemmalaget med 2:3