lördag, april 27, 2013

Lars Ohly talade kulturpolitik i Kalmar

















Partiets kulturpolitiske talesperson Lars Ohly gästade Kalmar på torsdagskvällen där han höll ett bejublad anförande om kulturpolitik. Han pratade om vikten om att göra kulturen tillgänglig för alla och hade många förslag på detta. Han hyllade kulturskolans verksamhet och vill att det ska vara obligatoriskt i samtliga kommuner. I dag har alla kommuner utom 11 en kulturskola i sin verksamhet. Avgifterna vill vi sänka så mycket som möjligt för att på sikt ha en avgiftsfri kulturskola.

Han pratade vidare om att det är viktigt att stödja kultur för att en mångfald av kulturinriktningar berikar människors liv. Det ska vara lag på att skolbibliotek ska finnas i alla skolor oavsett driftsform, att lyfta fram kulturutövarna och ge dem ekonomiska möjligheter att forma sin kultur. Avgiftsfira museer är också en viktig åtgärd att införa när det blir en regeringsskifte.

Det var några av många punkter som Lars Ohly lyfte fram under mötet i Kalmar och förhoppningsvis heter Sveriges blivande kulturminister Lars Ohly. Kulturen behöver befrias från denna regering som bara tänker att kultur är den enskildes kommersiella angelägenhet och därmed kan staten minska sitt kulturella stöd. Jobbskatteavdraget är det bästa som hänt kulturen enligt regeringen. Detta tankesätt måste vi bryta och lyfta fram kulturen ur regeringens klor.

















Kim Stranne från Öland spelade under mötet och gav oss i publiken en stor dos fantastisk musik med tänkvärda texter. Han gav oss tårar men också mycket skratt då han besitter en stor portion humor som han mer än gärna sprider.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur känner man igen ett möte med vänstern? Jo, det ingår en trubadur på scenen.

Nicke Grozdanovski sa...

Musik är viktigt för oss vänsterpartister så det är helt i sin ordning.:)