tisdag, april 30, 2013

Seriespelet rullar vidare.

Seriespelet rullar vidare och det är dags för omgång 3 i den sydöstra fyran där Lindås/Långasjö är först ut när man i morgon på 1 maj möter Glömminge från Öland på bortaplan. Ölänningarna kvalade sig upp förra året från femman men tippas av många att hamna i mitten av tabellen när serien summeras senare. Glömminge har inlett med en seger och en förlust och 5:3 i målskillnad.. Samtliga fem målen framåt kom i den imponerande premiärsegern över Hossmo (5:1) Sen förlorade man bortamötet mot Ryd med 0:2  Jag förväntar mig en jämn match och oviss match där L/L har goda poängchanser.  L/L har fyra poäng efter två omgångar, detta efter 2:2 mot Kalmar Södra borta i premiären och den tunga hemmasegern över Hovmantorp med 1:0 senast.

Emmaboda spelar sin tredje raka hemmamatch på torsdag den 2 maj när man välkomnar Lessebo GIF till IP. Emmaboda har inlett med två tunga förluster efter att ha varit värda minst en pinne i båda. Man har gjort fyra mål framåt men släppt in hela nio stycken på två matcher. Defensiven är något man måste arbeta på att förbättra. Lessebo kvalade sig kvar i fyran förra säsongen och har inlett med med en förlust i sin enda hittills spelade match som var mot Tvärskog på bortaplan. Detta är en match som Emmaboda bör plocka poäng och helst vinna om man ska få lite andrum i säsongsinledningen.

Andra omgången är det också i Emmabodasexan där Vissefjärda i morgon möter Flygsfors/Gadderås IF på Emmaboda konstgräs. Vissefjärda förlorade sin premiärmatch borta mot Lenhovda med 3:2 och möter nu ett annat tippat topplag i serien. Även för Vissefjärdas del så vore det bra med en seger i matchen så att det inte börja gå troll i maskineriet redan i inledningen av serien.

För damlagen så väntar närmast ett hett derby i Hyundai Cup där Div. 3 laget Bodabruk ställs mot Emmaboda IS, Div 2. Den matchen spelas den 2 maj. I serien väntar för Emmabodas del Västervik FF hemma den 5 maj och Bodabruk möter Norra Tång BK hemma också det den 5 maj. Återkommer med information om dessa matcher till helgen.

Inga kommentarer: