fredag, april 26, 2013

Seriestart i Emmabodasexan och damfotbollen

I den sydöstra fyran är det dags för omgång två där Lindås/Långasjö har hemmapremiär på Långasjö IP då en av seriefavoriterna Hovmantorp GIF kommer på besök. Båda lagen kommer från en oavgjord premiär. 2-2 borta mot Kalmar Södra för L/L:s del och lite överraskande fick Hovmantorp bara 0-0 hemma mot Ryd i sin premiär. Därför tror jag L/L får en svår nöt att knäcka i kväll mot ett revanschsuget Hovmantorp.

Även Emmaboda IS spelar hemma fast man egentligen skulle möta Tingsryd United borta men nu får man istället mötas på konstgräset i Emmaboda. Emmaboda förlorade snöpligt sin premiär mot Runsten/Möckleby med 2:3 medan Tingsryd spelar sin premiär i kväll. Hoppas Emmaboda kan göra lika stark insats som i premiären för då finns chans för poäng vilket skulle vara välbehövligt för EIS.

I Emmabodsexan är det premiäromgång i kväll och Vissefjärda som i fjol ramlade ner femman får bekänna färg då man möter en av seriefavoriterna Lenhovda på bortaplan. Det är en oviss match då även Vissefjärda vill slåss om seriesegern efter den bedrövliga säsongen i fjol.

Emmabodas damlag åkte ur DIV 1 förra säsongen men har ambition att ta sig tillbaka igen. I och med att det är helt nya damserier i år så är det lag från olika serier från ifjol som komponerats ihop i Division 2 Östra. Det är lag från Småland med även Blekingska Ramdala och Karlskrona FF är med. Man får bekänna färg direkt i premiären då man i morgon ställs mot ett annat tippat topplag Vimmerby på bortaplan.

Även Bodabruk GIF spelar premiär på söndag då man ställs i DIV 3 sydöstra på Emmabodas konstgräs mot Runsten/Möckleby. Bodabruk tippas hamna ungefär i mitten. Bodabruk är ett lag som alltid är svåra att möta, de spelar oftast väldigt fysisk fotboll. De har inte tappat några spelare men har en handfull nyförvärv och kan överraska. Runstens är en av favoriterna så det blir tufft direkt för Bodabruk men väldigt inspirerande.




Inga kommentarer: