söndag, maj 26, 2013

Både Emmaboda och Lindås/Långasjö kryssade i sina matcher

Det var tätt, tufft och väldigt blött när Emmaboda tog emot Kalmar Södra i den sydöstra fyran. Efter en låst första halvlek öppnade matchen upp sig i andra och båda lagen fick var sin poäng efter 1-1.

Matchen inleddes väldigt avvaktande från båda håll med mycket spel på mittfältet och två försvar som höll undan på ett bra sätt. Det innebar att det var chansfattigt och låst under första tjugo minuterna. Första riktiga farligheten fick Emmaboda i den 8:e minuten när en Södra-försvarare slår en för lös boll hem till målvakten. Emin Dugic snappar upp bollen och får iväg ett skott som tar på målvakten och ut. I den 24:e minuten tar Kalmar Södra ledningen efter ett härligt passningsspel som slutade med ett instick snett utåt i straffområdet till en framrusande David Kälveus som säkert sätter bollen i mål, 0-1. Resten av halvleken blir fortsatt spel på mittfältet och chansfattigt. En och annan halvchans dök upp på hörnor men de båda försvaren höll undan utan några större problem.

Inledningen av andra halvlek började Emmaboda med att äga mycket boll men man gjorde det ofta svårt för sig och kom därmed inte till några avslut. Skotten fastnade i det urstarka Kalmar Södra-försvaret. Södra hotade också och man gjorde det bland annat med en vacker hörna som nickades mot mål men Emmabodamålvakten greppade bollen snyggt i luften. Efter en timmes spel kommer ett jätteläge för Emmaboda där Emin Dugic får till en snygg lobb över målvakten som är överspelad. Men till stor lycka för Södramålvakten räddas bollen undan på mållinjen. Men i anfallet efter får Filip Olsson tag i bollen utanför straffområdet och får till en härlig vristträff som letar sin in bakom en chanslös Anton Pettersson i Kalmar Södras mål.

Efter kvitteringen dröjde det inte många minuter förrän himlen öppnade sig och regnet vräkte ner under en 15 minuters period. Det blöta vädret och planen försvårade naturligtvis spelet för båda lagen men fortfarande var det Emmaboda som förde matchen och skapade några farliga chanser men utan sätta in bollen i mål. Även Kalmar stack upp vid några tillfällen men Emmaboda-försvaret höll undan. Även om båda lagen försökte med offensiv spel så förlades spelet mestadelen på mittfältet. Med fem minuter kvar av matchen fick Emmaboda matchens sista chans då ett fin instick höll på att ge Emmabodas Dugic friläge men Kalmar Södras målvakt hinner greppa bollen i sista sekunden. Matchen slutar 1-1.

- Vi gör i det stora hela en bra match, säger Emmabodas tränare Henrick Jonson. Men synd att vi inte får till det i vårt anfallsspel. Filip Olssons snygga skott är matchens behållning avslutar Jonson

- Vi startar matchen bra men blir sedan av någon anledning bekväma, säger Kalmar Södras tränare Magnus Axelsson. Vi har mycket boll, men får inte till något tryck offensivt vilket beror på att vi har svårt att sätta den avgörande passningen, avslutar han.

Matchen i Division 4 sydöstra på Tingsryds IP mellan Tingsryd- Lindås/Långsjö slutade mållöst och resultatet innebar att Tingsryd inte kunde haka på topplagen och att Lindås/Långasjö fortfarande är obesegrade efter sju omgångar.

Lagen hade var sin halvlek där Tingsryd dominerade den första och Lindås/Långasjö den andra. Men två bra försvar och målvakter gjorde att publiken inte fick se några mål i matchen. Men bortsett från det så blev det ändå en riktigt bra tempofylld och spännande match där båda lagen ville vinna.

Tingsryd skapade en hel del målchanser i första halvlek och skulle normalt sätt ha haft ledningen i paus men Lindås/Långasjös målvakt David Nylander var mycket bra i mål. Han och försvaret höll bortalaget kvar i matchen.

Andra halvlek vänder matchen där Lindås/Långasjö hittar ny energi och kommer ut som ett nytt lag. Man trycker tillbaka Tingsryd som får ägna sig åt försvarsspel vilket man gör mycket bra. Även målvakten i Tingsryd Mikael Szurpita spelar bra och gör några avgörande räddningar. Starkt av Tingsryd att studsa tillbaka efter 0-6 förlusten mot Hossmo matchen innan och göra en så bra första halvlek. Starkt av Lindås/Långasjö att stå emot och hitta energin att komma tillbaka i andra halvlek. Imponerande också att bortalaget för femte gången denna säsongen håller nollan.

- Vi har spelat två tuffa matcher denna vecka med derbyt mot Emmaboda i tisdags och så denna match mot ett svårtspelat Tingsryd säger lagkaptenen Dan Ask. Fyra poäng av sex möjliga är vi nöjda med och att vi fortfarande är obesegrade denna säsong. Vi är också nöjda med hur vi kom tillbaka i andra halvlek avslutar Ask