lördag, maj 18, 2013

Bara oavgjort för Johansfors mot Grimslöv

Det blev delad pott när Johansfors hemma möte IFK Grimslöv/V. Torsås. Lagen hade var sin halvlek och gjorde sitt mål i respektive halvlek, Johansfors i första och Grimslöv/T i andra.

Bortalaget började matchen bäst och skapade sin första chans i inledningen då man fick ett bra skottläge men skottet täcktes ypperligt av en Johansforsförsvarare. Efter de avvaktade inledande fem minuterna tog Johansfors hand om taktpinnen och började trycka på. Efter en kvart dömer domaren straff till hemmalaget sen en av Grimslöv/T spelare stämplat Valter Johansson och träffat hans benskydd, domaren Nicklas Göthberg från Växjö tvekade inte. Straffen läggs av Andreas Lorentzon som prickar insidan av den vänstra stolpen och i mål, otagbart för den annars duktige Grimslövsmålvakten Markus Frank. Efter det så var det Johansfors halvlek där man spelade bra och kom till några avslut som var nära att resultera i mål. Bland annat hade hemmalaget strax efter ledningsmålet ett farlig skott gick tätt över.

I den 20 minuten får Johansfors en hörna som slåss av lagkapten Pierre Laakso som hittar Valter Johanssons panna men bollen räddas undan på mållinjen av en bortaspelare. Efter en halvtimme var det nog många som skrev 2-0 på sina anteckningsblock när Johansfors får till ett bra avslut som målvakten räddar snyggt. Men han släpper en retur som hamnar hos Peter Andersson som bara ska lägga in bollen i det tomma målet men får för mycket fot under bollen som går över ribban. Strax innan halvtidsvilan sköt Martin Cedertorn ett skott som tog i ribban och ut.
Johansfors börjar andra halvlek som man slutat den första med en hög press. Men det dröjde inte länge förrän gästerna sakta men säkert tog över matchen och hemmalaget tappade initiativet. Grimslöv/T börjar skapa chanser där Johansfors nye målvakt Senad Kuljuh får visa vad han går i den 55 minuter då han får göra en dubbelräddning. Matchen böljar fram och tillbaka med ett allt bättre bortalag och de får utdelning efter 63 minuter spel då man får en frispark mitt på Johansfors planhalva. Bollen lyfts mot straffområdet där hemmamålvakten först räddar men släpper retur till Markus Gustafsson som slår bollen i mål.

Efter målet är det bara Grimslöv/ T på planen, Johansfors har förtvivlat svårt att freda sig men lyckas trots det med tur och skicklighet hålla målet fritt från påhälsning. För chanser skapade bortalaget i mitten av andra halvlek där man först hade ett fint skott som Johansfors målvakt räddade . Ännu bättre chans får man i den 73 minuten då Grimslöv/T. får till en vacker lobb som målvakten Kuljuh får en hand på men kan inte hålla den. Men han hinner fram och greppa bollen innan någon bortaspelare hinner dit. Fyra minuter senare får Grimslöv/T. ett friläge från kanten men bollen träffar målvakten i ansiktet och på returen får han bollen på kroppen och styr den till inkast.

Sista 10 minuterna av matchen flyttar Johansfors upp laget där man får tag i bortalagets anfallsambitioner och därmed dödar deras anfallsspel. Men själva har man förtvivlat svårt att skapa lägen förrän på övertid då Adam Wellrup från nästan ingenstans får ett friläge och stormar mot mål. Men avslutet går rakt på den utrusande Markus Frank som efter det lyckas greppa
bollen. Det var de sista som hände i matchen som alltså slutar 1-1.

- Vi har spelat bättre de matcher vi förlorat än vad vi gjorde i kväll säger Johnny Elm, tränare i Johansfors. Men denna poäng kan trots de visa sig viktigt när serien summeras i höst.