onsdag, maj 29, 2013

Carolina Steen matchvinnare för sitt Bodabruk mot Bäckebo

Bodabruk fick till en riktig femetta när man mötte Bäckebo hemma på Bruksvallen. Stor segerorganisatör var Carolina Steen som gjorde tre av målen.

Bäckebo rivstartade med ett friläge genom Amanda Ahlström som dock hemmamålvakten räddar. Efter blev det ett avvaktande spel från båda lagen, det var mycket viktiga poäng som stod på spel för båda lagen. Innan avspark hade Bodabruk fyra poäng medan gästerna från Bäckebo hade tre poäng efter fem spelade matcher.

Allt eftersom halvleken gick tog Bodabruk över mer av skeendet på plan och var det tyngre laget. Bäckebo kämpade på bra och gav inget gratis åt hemmaspelarna som inte fick utdelning på sitt spelövertag. När det gått 30 minuter av matchen fick Bäckebo en frispark. Frisparken skjuts mot mål och då missbedömer en Bodabrukförsvare och målvakten situationen och bollen nickas i mål av en hemmaspelare.

Bäckebo fick dock inte jubla för länge åt ledningen utan Bodabruk vaknade till ordentligt efter baklängesmålet. Bara fyra minuter senare kommer kvitteringen efter en djupledspassning där bollen hamnar hos Carolina Steen som kom med en perfekt löpning. Hon skar in innanför straffområdet och avslutade distinkt i det bortre hörnet. För Bäckebo blir detta en rejäl kalldusch och man får svårt att upprätthålla något spel medan hemmalaget trummar på. Det ger resultat strax innan paus då återigen Caroline Steen blir målgörare. Målet är nästen en kopia på kvitteringsmålet och kom i den 42:a minuten.

Bäckebo fick en mardrömsstart i andra halvlek för redan i den 51:a minuten gör Bodabruk 3-1 genom Emelie Joelsson som skjuter in bollen från en snäv vinkel vilken till slut hittade in i det bortre krysset, Efter målet så släpper hemmalaget alla tyglar och Bäckebo orkar inte stå emot. Hemmalaget skapar massor av chanser där man rullade boll och hittade fina ytor i anfallsspelet. Logiskt sett till matchbilden kom 4-1 så småningom i den 63:e minuten genom Liza Jensen Dziobek som gör målet efter att hon fått med sig bollen efter en stark löpning. Passningen levererade av Malin Sjöndin. Fem minuter senare kom 5-1 som också blev slutresultatet. Det var Carolina Steen som avslutade målgörandet med sitt tredje mål för kvällen. Resterande delen halvleken var en väntan på slutsignalen där tempot sjönk. Tung förlust för Bäckebo som fortfarande har tre poäng och ligger sist i tabellen. Desto muntrare från Bodabruk håll som i och med segern tog seriens andra seger.

- Skönt att målskyttet lossnade säger Bodabrukspelaren Linnea Johansson. Vi spelade det spel vi vill spela och det var riktigt skönt att se avslutar hon.