onsdag, maj 29, 2013

Emmaboda förlorade klart mot Hovmantorp

Emmaboda var med i en halvlek när man mötte Hovmantorp borta i den sydöstra fyran. Men man orkade inte stå emot när Hovmantorp väl tog ledningen i den 51:a minuten och förlorade matchen tillslut med klara 4-0.

Det var ett Emmaboda i poängnöd som åkte till Hovmantorp för möta en av seriens favoriter. Båda lagen ramlade ur elitfyran i fjol men har olika förutsättningar och mål i årets serie. Hovmantorp har efter en knagglig inledning fått ordning på laget och segern över Emmaboda var Kronobergarnas tredje raka seger och nu ligger man tvåa i en något haltande tabell. Första halvlek var Emmaboda med i matchen även om det var hemmalaget som förde den och skapade några heta chanser bland annat ett friläge i matchinledningen. Men Emmaboda stod emot och stack även under andra halvan av första halvlek upp och skapade några halvlägen, dock utan att få någon utdelning.

Andra halvlek vill Emmaboda helst glömma för där stämde ingenting av det som var bra i första. Man tappade spelet och när Hovmantorp fick utdelning fick hemmalaget ännu mer energi och självförtroende. 1-0 kom på frispark i den 51.a minuten genom Patric Ericsson. När Björn Åstrom gör 2-0 i den 67:e minuten är matchen mer eller mindre över. Emmaboda har inte kraft och ork eller förmåga att komma tillbaka. Detta tackar Hovmantorp för och trycker på ännu mer och innan matchen är slut så har hemmalaget gjort ytterligare två mål. 3-0 genom Johan Carlsson i den 81:a min och 4-0 genom Joel Mattson i den 86.e minuten.

Emmaboda får nu ta nya tag när man härnäst möter Glömminge hemma den 6 juni. Man ligger på nionde plats vilket är en negativ kvalplats i en haltande tabell