tisdag, maj 28, 2013

Emmaboda tog mycket viktiga poäng i bottenstriden

Det blev en målrik match när Emmaboda tog emot Team Södermöre i den östra damtvåan. Efter 2-1 i halvtid vann hemmalaget tillslut med 4-2.

Emmaboda tar ledningen tidigt i matchen genom Hanna Franzén som tar vara på en snabb omställning som hon förvaltar på bästa sätt när hon kommer i friläge, rundar målvakten, fintar bort den sista backen och rullar in bollen säkert i mål. Matchuret hade då bara nått till den 8.e minuten. Men första halvlek var bortalagets som spelade bra och kvick fotboll där man hittade varandra med fin passningsspel som störde hemmalaget. Kvitteringen kom också i den 35 minuten genom Hilda Olsson, Men redan efter avspark skickar Emmaboda upp en långboll som hamnar hos Linnéa Sternegård som inte gör ett misstag utan ger Emmaboda ledningen igen. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek är inte speciell gammal när Team Södermöre byter ut sin målvakt Alva Söderberg på grund av skada. Ny målvakt blir lagkaptenen Ellen Olsson. Emmaboda är betydligt bättre i andra halvlek där man hittar sitt spel som man helt saknade i första. Inte blir det sämre när Emmaboda ökar på sin ledning i den 51 minuten genom Ida Franzén.

Efter 3-1 målet så spelar Emmaboda säkert och har bra koll på Södermöre som tappar mer och mer ork i matchen. Men tio minuter senare får man energitillskott genom ett reduceringsmål som Josefin Sallander sätter. Direkt efter målet går bortalaget för kvittering men Emmaboda stressar inte upp sig utan håller uppe laget. Detta utnyttjar man till fullo i den 69 minuten när Hanna Franzén snappar upp en felpassning och kommer fri med målvakten och sätter 4-2.

Resten av matchen blir mer eller mindre en väntan på slutsignalen där Emmaboda inte har några större bekymmer att hålla undan och ta sin andra seger i serien och därmed tre mycket viktiga poäng i bottenregionen. För Södermöre innebar förlusten tredje raka och laget befinner sig på en negativ kvalplats.