fredag, maj 17, 2013

Gameday, 75 årsfirande IFK Grimslöv/V.Torsås kommer på besök

I kväll är det dags för femte omgången av den södra femman då Johansfors återigen har hemmamatch och denna gång hälsar vi IFK Grimslöv/ Västra Torsås välkomna till IP. Det är en 75 årig gäst som inte har börjat serien på bästa sätt. Man ligger nämligen sist i tabellen efter fyra matchen med noll poäng och hela 2-15 i målskillnad så man lär gå en tuff säsong till mötes. Detta är ett lag som Johansfors måste ha bakom sig om vi ska ha ett nytt kontrakt i femman så matchen i morgon är viktig.

















Johansfors har målvaktsproblem med både Axel Karlsson och Patrik Nordström långtidsskadade, Vi får se om den tredje målvakten Mattias Kronborg kan stå, han blev nämligen också skadad på uppvärmningen inför senaste match mot Växjö Norra. Så hur vi löser målvaktsfrågan är ännu oviss men det kommer säkert bli en bra lösning till slut. De senaste två matcherna har verkligen svängt från 7-1 hemma mot Virestad till 0-5 i baken mot Växjö Norra i den senaste matchen. Vi får se om Johansfors studsar tillbaka mot G/T och går in på det vinnande spåret.

G/T slutade 7 i  förra säsongens femma med 33 poäng där man hade 9 segrar, 6 oavgjorda och 7 förluster och 48-42 i målskillnad. Under senare år har laget varit som bäst i elitfyran och det var man under åren 03-04 men man har också varit i sexan så sent som 2009. Lagen har möts på IP en gång på senare år och det var i femman den 12 augusti 2006 då Johansfors vann med 5-1.  I sin senaste match mötte G/T SUF-stars på bortaplan och förlorade med hela 7-0.  På förhand är JIF knappa favoriter men jag tror på en jämn och spännande match som jag tippar slutar 3-1.






Inga kommentarer: