söndag, maj 05, 2013

Johansfors krossade Virestad

Johansfors tog sin första seger när tredje omgången av Division 5 södra spelades på fredagskvällen och man gästade av Virestad IF. Det blev en förkrossande seger med hela 7-1 efter 3-1 i paus.

Första matchen på naturgräs för Johansfors del inleddes med ett bestämt och viljestarkt hemmalag som efter två inledande förluster i serien var sugna på att ta poäng. Man skapade bra lägen i början av matchen men bortalaget höll tätt. Men efter kvart tar Johansfors ledningen genom Peter Andersson. Han ökade på till 2-0 minuten senare via en Virestadback som ställde bortalagets målvakt Martin Ljungman helt. Men Virestad repade mod och fick en snabb reducering några minuter senare genom Fredrik Nyberg som snyggt lobbade över Mattias Kronborg, som gjorde comeback i hemmamålet.

Efter den målexplosionen lugnade matchen ner sig och det blev relativ jämn match där matchen stod och vägde. Johansfors fortsatte att föra spelet och försökte via kortpassningsspel komma till målläge. Laget spelade disciplinerat och taktiskt. Men det fanns utrymme för individuella prestationer som när Martin Cedertorn drar två försvarare och med skön vristträff skickar bollen in i mål för viktiga 3-1 till Johansfors efter 38 minuter, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var helt Johansfors som fortsatte att trumma på och fick också utdelning som gjorde att bortalagets självförtroende sjönk allteftersom halvleken fortskred. Peter Andersson ökade på till 4-1 efter en misstänkt offsidesituation men den assisterade domaren hölls sin flagga nere trots vissa protester från bortalaget. Var inte matchen avgjord redan då så var det den definitivt nu. Virestad orkade inte mobilisera något spel och deras försvar kollapsade. Johansfors slog inte av på takten alls utan fortsatte att såra Virestad med ett härigt fartfylld kortpassningsspel och hemmalaget offensiv var stark. Målen trillade in med jämna mellanrum där först Peter Andersson gör sitt fjärde mål när han ökar på till 5-1 i den 65 minuten. 6-1 gör Mattias Fredriksson i den 69 minuten innan Valter Johansson avslutade hemmalagets målfabrikation med 7-1 tio minuter senare. Därmed tog Johansfors sin första seger i femman sen 29 juni 2007 då man slog Flygsfors/Gadderås hemma med 3-1

- Jag är mycket nöjd med insatsen ikväll säger Johansfors tränare Johnny Elm. Alla gör en kanoninsats där vi har en bra defensiv och vi har en vilja att spela fotboll rakt igenom hela matchen.