onsdag, maj 08, 2013

Klar Johansfors förlust mot Växjö Norra

Det var inte Johansfors kväll när man mötte Växjö Norra på Åbo IP i Växjö. Det hela började med att målvakten Mattias Kronborg fick en fingerskada redan på uppvärmningen och kunde inte spela. Då fick reservmålvakten Patrik Nordström hoppa in mellan stolparna.

Han hann släppa in 0-1 redan efter fyra minuter men vad värre var för hans del blev han skadad i en närkamp med en Växjöspelare som kom in sent i situationen. Patrik blev utburen på bår och fick åka in med ambulans med befarad bruten fotled. Då hade det gått mindre än 10 minuter av matchen. Det blev mittfältaren Valter Johansson som fick ställa sig mellan stolparna och gjorde det efter förutsättningarna bra.

Matchen då? Växjö Norra var numret större och vann med hela 5-0 efter 2-0 i paus. Man hade ett högre bolltempo än Johansfors och vårdade bollen bättre. När Johansfors fick kontroll på bollen så spelade man stressigt och hade svårt att få igång ett bra passningsspel. Men laget gav inte upp utan fortsatte att försöka matchen ut.

Växjö Norra däremot kom i anfallsvåg gång på gång och hade inte Valter spelat bra i målet hade det nog kunnat bli tvåsiffrigt. Han gjorde ett par riktiga svettiga räddningar och höll Johansfors kvar i matchen. Växjö Norra gjorde sina mål med jämna mellan rum och hade två tvåmålskyttar: Elias Todevski som gjorde 1-0 efter 4 minuter och 4-0 i den 61 minuten. Simon Ravelli gjorde 2-0 i den 28 minuten och 3-0 i den 49 minuten. Sista målet för hemmalaget gjorde Joakim Wigeteg Mandelholm i den 81 minuten.

Johansfors skapade två heta chanser under matchen, båda i första halvlek. Redan i matchminut två får Martin Cedertorn en fin passning och får till ett bra skott som målvakten i Växjö Norra får sträcka ut och enhandsräddar. Samme Martin tar hand om en frispark i mitten av halvleken och får till en bra träff men återigen gör hemmamålvakten en härlig räddning. I andra halvlek var Johansfors målchanser obefintliga och man hade fullt upp med sin defensiv. Växjö Norra vinner helt rättvist och för Johansfors del är det bara att ta nya tag.

- De var klart bättre än oss säger Johansfors mittfältare Andreas Lorentzon, Tycker ändå vi krigar efter omständigheterna bra men vi stressar för mycket när vi väl har bollen.