onsdag, maj 22, 2013

Lindås/Långasjös starka andra halvlek gav en historisk derbyseger

Det blev ett svängigt derby när Lindås/Långasjö vände och vann kommunderbyt mot Emmaboda IS. 3-2 slutade matchen efter 0-2 i paus.

Emmaboda var klart bättre i första halvlek där man var hetare än hemmalaget och lite överraskande fick utdelning mot ett normalt sätt försvarsstarkt Lindås/Långasjö som innan match släppt in två mål på fem matcher. Först gjorde Alexander Hellborg 0-1 i den 19 minuten och Adis Cikotic ökade på till 0-2 i den 45 minuten.

I andra halvlek tände hemmalaget till och kom ut som ett nytt lag. Man fick det viktiga reduceringsmålet i den 50 minuten genom Christoffer Pumplun som slår in en hörna i mål och bara fyra minuter senare fick hemmalaget straff som säkert slåss in av Daniel Håkansson. 2-2 stod sig länge men med 10 minuter kvar av matchen kommer matchavgörandet när Ola Karlsson förvaltar ett inlägg på bästa sätt när han nickade in bollen. Därmed tog Lindås/Långasjö sin första seger över Emmaboda.

Vi ställde några frågor till de båda tränarna efter derbyt hur dom upplevde matchen.

Lindås/Långasjös tränare Robert Elmgren  







1. Vad är dina personliga tankar efter derbyt?
Känslorna direkt efter matchen var ju att man var otroligt imponerad av killarnas moral att gå ut i andra halvlek och vända på 0-2 underläget, speciellt efter vår svaga första halvlek.

2. Vad avgjorde derbyt förutom resultatet?
Svårt att säga vad som direkt avgör matchen men det kändes som om vi fick energi efter reduceringsmålet som vi fick direkt i andra halvlek och EIS tröttnade ju längre matchen led och orkade till slut inte stå emot.

3. Blev matchen som du hade förväntat dig, berätta lite grann om matchbilden?
Vi var givetvis inställda på en tuff match och fram till EIS ledningsmål var det väl lite ställningskrig men sen tog EIS över, de var etta på bollarna och vi fick jaga. Trots det skapar vi ändå ett par riktigt bra chanser till kvittering men i slutminuten av första halvlek gör EIS snöpligt 0-2 på en frispark. Till andra halvlek korrigerade vi ett par saker och sen var det bara ut och köra, inget att förlora! Reduceringen kom redan efter 5 minuter, Christoffer Pumplun slår en hörna som EIS målvakten tippar in i eget mål. Ytterligare 5 minuter senare blir Anton Nilsson fälld och det blir straff som Daniel Håkansson behärskat slår in till kvittering 2-2. Sen har vi ett konstant tryck på deras planhalva med ett flertal bra chanser och när det återstår 10 minuter av matchen kommer matchavgörandet, ett inlägg från Anton Nilsson och Ola
Karlsson nickar elegant in segermålet.

4. Vad tycker du om lagets prestation?
Efter en trög första halvlek så reser vi oss starkt i andra halvlek där samtliga bidrar till vändningen. Vi visar gott go i laget och det är starkt att höja prestationen på det viset.

5. Var det något som överraskade dig hos motståndarna?
Egentligen inte, vi visste att de spelar mycket långbollar på sina forwards och jobbar hårt i sin defensiv. Får EIS ett tidigt ledningsmål så är dom svårslagna.

6. Något annat du vill tillägga efter derbyt?
Det var roligt att det kom 350 personer för att titta på matchen trots att det hade ösregnat hela dagen.

Emmabodas tränare Henrick Johnson. 


1. Vad är dina personliga tankar efter derbyt?
Att det känns jäkligt tungt såklart. 2-0 i halvtid till 2-3 efter 90 minuter är riktigt jobbigt.

2. Vad avgjorde derbyt förutom resultatet?
Inställningen i andra halvlek hos både L/L och oss. De var hetare helt enkelt. Lite synd att vi släpper in första målet så tidigt efter paus, det ger L/L mycket energi såklart. Sen tycker jag att det är en grymt jobbig straff vi åker på, men domaren står bättre placerad än jag själv gör så...

3. Blev matchen som du hade förväntat dig, berätta lite grann om matchbilden?
Ungefär. Tycker nog att vi fick ut det vi ville av vårt spel under första halvlek. I andra är vi lite försiktiga och passiva i vissa lägen tyvärr. Det vi gjorde bra i första halvlek gjorde L/L bra i andra. Duellerna på mitten t.ex, det var tydligt.

4. Vad tycker du om lagets prestation?
Mycket bra i första halvlek, med ett sånt spel kommer vi att ta en hel del poäng i år. Andra halvlek glömmer vi så fort som möjligt.

5. Var det något som överraskade dig hos motståndarna?
Jag tycker de saknade en del aggressivitet i första halvlek - men det tog de igen i andra...
Annars var det ungefär som förväntat.

6. Något annat du vill tillägga efter derbyt?
Skönt att det blir ett returmöte i höst.

Jag tackar båda tränarna för deras svar på mina frågor.




Inga kommentarer: