lördag, maj 25, 2013

Ny tung uddamålsförlust för Johansfors

Hallaryd var det spelförande laget och fick också en smakstart då man gör 1-0 genom Jacob Sernefell efter åtta minuter. När Johansfors också fick Henrik Ahlström frilägesutvisad i den 27 minuten såg uppförsbacken väldigt brant ut. Hallaryd hade mycket boll efter det och försökte utnyttja sitt numerära överläge och hemmalaget skapade några farligheter. Men Johansfors spelade bra i försvaret och stack även upp via kontringar i några halvfarligheter. Men 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter Hallaryd att ha mycket boll och försöker rulla bort Johansfors försvaret. Man skapar några halvchanser men bortaförsvaret håller tätt. Senad Kuljuh gör återigen en bra match i Johansforsmålet. Men inte ens han kan rädda allt och när Hallaryd får utdelning i den 59:e minuten genom Karl Sernefell tror nog de flesta i publiken att matchen är avgjord. Men direkt på avspark reducerar Johansfors genom Adam Wellrup som får med sig bollen efter fin långpassning förbi deras mittbackar och lägger in bollen via målvaktens fingrar i mål och återigen är det nerv i matchen. Efter målet ändrar Johansfors lite i laget genom att försvaren Niklas Karlsson går upp i anfallet för att försöka nå en kvittering. Bortalaget skapar också lägen till 2-2 men lyckas inte skapa någon riktig farlighet. Hallaryd håller undan och vinner matchen med 2-1 och får med sig tre viktiga poäng i toppstriden av Söderfemman. För Johansfors del fortsätter jakten på viktiga poäng i kommande omgångar.

- Det blir uppförsbacke direkt efter ett tidigt baklängesmål och utvisning redan efter halva första. Men vi spelar efter dom förutsättningarna bra och visar en hundraprocentig inställning, säger målskytten Adam Wellrup.