fredag, maj 10, 2013

Oavgjort toppmöte på Lindåsvallen.

Vissefjärda tog sin andra raka seger i Emmabodasexan när man i gårkväll vann över Orrefors på bortaplan. 2-0 slutade matchen efter två mål i var sin av halvlek av Samuel Häggbring. Den första kom i den 21 minuten och den andra i den 77 minuten.














Emmaboda tappade sin ledning med 1-0 sista tio minutrana borta mot Hossmo BK. EIS målskytt var Philip Berzelius i den nionde minuten och den ledningen hölls sig länge men tyvärr inte ända in i slutsignalen. Det var en jämn match men när Emmabodas Robert Wessberg i den 54 minuten får sitt andra gula kort och därmed utvisning tar Hossmo över matchen. Emmaboda orkar inte stå emot utan det blev förts kvittering genom Robin Linnér i den 79 minuten och tre minuter senare kommer 2-1 genom Victor Berkeby. Tung Emmaboda förlust som innebär nästan bottenkänning för laget. 


Den tidiga toppmötet mellan Lindås/Långasjö- Tvärskog blev en tät och jämn match som slutade mållöst. Mycket tack vara två ramstarka försvar och två duktiga målvakter som fick briljera under matchen.

Det var bortalaget som började bäst och höjde tempot och Lindås/Långasjö fick inrikta sig på försvarsspel, vilket de lyckades bra med.  Tvärskog skapade inga farliga målchanser och efter ungefär en kvart var hemmalaget med i matchen. Även om det var mest mittfältsspel under matchen så skapades några heta chanser.

 Fasta situationer blir oftast farliga när Lindås/Långasjö får dem och det genom hörnor som man skapade sina första målchanser.  Men det var också efter en hemmahörna som Tvärskog får en möjlighet till kontring efter halva första halvlek. Sist på bollen  är Jonas Österberg som får till en bra träff som målvakten David Nylander  räddar till hörna. På den efterföljande hörnan blir det också farligt men skottet går tätt över. David Nylander var jättebra i målet och räddade Lindås/Långasjö från baklänges mål. Inte minst på sin dubbelräddning efter ca 35 minuter.  Först på ett närskott från Tvärskogsspelare och sen på returen styrde han bollen till hörna. Par minuter senare så räddade han ett skott efter en vacker inspel från Tvärskog.

I andra halvlek blir ännu mer ställningskrig fast hemmalaget får mer att säga till om och matchen är jämnare än vad som var fallet i slutet av första. Sin farligaste chans hittills får man i den 55 minuten då det blir en tittrasslad situation i straffområdet. Bollen går till en Lindås/ Långasjöspelare som dock får mycket fot under bollen med resultatet att bollen går över.  Det dock var relativt chansfattigt där försvaren fortsätter att spela bra. I mitten av andra halvlek var det många som var på väg att skriva in 1-0 till Tvärskog då en tvärskogspelare kommer loss från hemmaförsvaret och lyckas överlista Nylander i målet.  Men på något konstigt sätt får målvakten en hand på bollen och stoppar därmed anfallet och det givna ledningsmålet.

Sista halvan av andra halvlek fick vi se två lag som inte var nöjda med ett oavgjort resultat. Även om man fortsatte att ha en stark defensiv så  var det inget avvaktande spel från något av lagen.  Båda skapade var sitt jätteläge i slutminuten. Först slarvade hemmalaget i försvarsspelet och Tvärskogs Josef Werner får bollen nästan rakt framför mål men skjuter bollen över. På övertid får hemmalaget en hörna som Zoran Cipra slår. Bollen dimper ner till en hemmaspelare som skjuter bollen mot mål där Tvärskogs målvakt Henrik Nilsson får göra en svettig räddning.   Det var det sista som hände i matchen och båda lagen får nöja sig med en poäng var

- Vi är inte riktig med i matchen i första säger Robert Elmgren tränare i Lindås/ Långasjö  och får tacka vår målvakt att vi inte ligger under. Bättre prestation i andra där vi skapar några lägen som vi kanske borde sätta. Killarna gör det bra när vi  på grund av skador får ändra på positionerna och vi håller nollan för tredje gången i rad och det är jag nöjd med.

- Jag är nöjd med lagprestationen säger Tvärskogs tränare Marcus Nordström. Normalt sett till chanserna borde vi vinna en sådan här match men Lindås/Långasjös målvakt var bra. Vi är det bättre laget i första men tappar lite grann i andra halvlek men släpper ändå inte till mycket i defensiven.






Inga kommentarer: