onsdag, maj 22, 2013

Olycksminut fällde Johansfors mot rejban

Det blev en spännande, tuff och kampfylld match när IF rejban från Växjö gästade Johansfors IP. Johansfors ledde en bit in andra halvlek med 2-1 med tappade matchen sen Andreas Lorentzon fått sitt andra gula kort i den 72.a minuten. Sju minuter senare hade rejban vänt till 2-3 som också blev slutresultat.

Matchen inleddes optimistisk och tempofyllt från båda lagen som var taggade från start. Redan de första 10 minuter bjöds det på chanser åt båda håll där bland andra Johansforsspelarna Valter Johansson och Adam Wellrup oroade bortaförsvaret. Rejban hotade Johansfors med snabb passningsspel som dom var väldigt bra på större delen av matchen, desto sämre var deras skottprecision som oftast var felriktade. Efter de inledande 10 minutrarna sjönk matchtempot och spelet förlades på mittfältet där hemmalaget stressade rejban med ett fortsatt hög press. Denna press visade sig när det blev ett missförstånd mellan en försvarare och målvakten som gjorde att ett hemmaspel blev till en farlig målchans när målvakten missbedömande situationen men bollen rullade till lycka för honom ut strax utanför stolpen till en resultatlös hörna.

Efter 22 minuter tog rejban ledningen genom Mats Strandberg. Målet innebar att rejban fick energi och skapade kort efter några farliga chanser som Johansfors duktige målvakt Senad Kuljuh fick arbeta på. Rejban fortsatte med sitt främsta anfallsvapen, ett kvickt passningsspel där man hittade varandra på ett bra sätt och skapade lägen åt sig själva.

Men efter en drygt halvtimme spel vände matchbilden till hemmalagets fördel. Man började slå precisa inlägg mot rejbans mål och det skapade oordning i deras försvar. Det gav också utdelning i den 36 minuten då ett vackert inlägg slås mot rejbanmålet. Målvakten räddar men släpper retur som Niklas Karlsson tar hand om och lägger in 1-1. Två minuter senare var det väldigt nära att rejban återtog ledningen då man fick en frispark strax utanför straffområdet som smekte ribban och ut. Men i den 40 minuten tar Johansfors ledningen genom Peter Andersson som efter ett inlägg nickar bollen förbi den utrusande målvakten där den hamnade lågt nere i insidan burgaveln. Under resten av halvleken spelade Johansfors väldigt bra och piggt men inga fler chanser innan paus uppkom utan 2-1 stod sig.

Andra halvlek började med samma matchbild som den första slutade. Johansfors fortsatte att spela tätt på sina motståndare som blev frustrerade av uppvakningen. Målchanserna uteblev de första 10 minuterna men i den 55.e minuten blixtrade rejban till med återigen träffa ribbans överkant med ett skott. Johansfors visade upp ett fint passningsspel både på backen och med höjdbollar. Henrik Ahlström visade upp en fin precision när han med en vacker lyftning hittade Adam Wellrup som nästan han upp bollen före den utrusande rejbanmålvakten som dock lyckades greppa den.

Efter 60 minuter började bortalaget sakta men säkert att ta över matchen men Johansfors fortsatte att kämpa på bra i defensiven. Rejban kom till vassa mållägen men deras skottprecision fortsatte vara dåligt under andra halvlek. Istället var det återigen med sitt snabba passningsspel utefter backen som laget skapade oro i Johansfors. Senad Kuljuh i hemmamålet fick återigen göra några fina räddningar bland annat på en frispark där han gjorde en riktig fin TV-räddning. 2-2 hängde i luften men Johansfors höll emot men orken började ta slut.

73 minuten blev en olycklig minut då först Andreas Lorentzon blev utvisad när han fick sitt andra gula kort. Den efterföljande frisparken slutade med att bollen hamnade via en vacker klack från en rejbansspelare till Adam Bengtsson som kunde sätta 2-2 bakom en chanslös målvakt. Rejban tryckte på för ett ledningsmål och den kom bara sex minuter senare efter ett slarvigt Johansforsuppspel som snappades upp av bortalaget och skottet som följde räddades av Kuljuh men blev till en retur som hamnade i fötterna på John Sallhag som inte gör något misstag utan sätter 2-3. Sista 10 minuterna försöker ett deciminerat Johansfors flytta upp laget. Det resulterar i en frispark strax utanför straffområdet med fem minuter kvar som Pierre Laakso skjuter efter backen tätt utanför. Det blev i stort sett de sista som hände i matchen.

- Vi har bra koll på matchen fram till skadorna och utvisningen då vi tvingas göra omorganisation på laget säger Johansfors lagkapten Pierre Laakso. Det är då de gör sina två avgörande mål i andra halvlek. Men vi gör bra laginsats över 90 minuter och är värda en poäng avslutar Laakso.