söndag, maj 19, 2013

Segrar för Lindås/Långasjö och Emmaboda IS inför derbyt på tisdag

I en tät och jämn match lyckades Emmaboda ta sin andra seger när man hemma på IP mötte Ryd SK. Detta efter en straff i den 82:a minuten där Emin Dugic säkert satte straffen i mål.

Ryd startade matchen bäst och var hetare i första halvlek och skapade flest chanser men Emmaboda stod emot bra under matchen. Emmaboda som under de första fyra matcherna släppt in 12 mål fick i matchen ordning på sitt försvarsspel där man hela tiden var på rätt sida bollen och släppte inte igenom Ryds anfall. Fokuseringen behöll man under 90 minuter och höll nollan för första gången sen 24 oktober 2011 då man vann över Tingsryd United med 4-0.

I andra såg det spelmässigt bättre ut för Emmabodas del. Man skapade fler lägen och efter 20 minuter så blir det en farlig chans då en Emmabodaspelare får jätteläge framför mål men bollen räddas av en Rydspelare på mållinjen. Så avgjordes matchen i den 82 minuten då Alexander Hellborg drogs ner i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Fram stiger Emir Dugic som utan tvekan satte bollen i nät.

Efter straffmålet så flyttar Ryd upp sina styrkor men Emmaboda spelar smart och lugnt och håller undan trots att man åker på en utvisning när Kalle Sandberg åker på sitt andra gula kort i den 90 minuten.

- Detta var en match som kunde gå hur som helst, säger Emmabodas tränare Henrick Johnson. Ryd är hetare än oss i första men vi håller undan och gör sen en bättre andra halvlek. Även om detta är en lagseger så tycker jag att Sebastian Abrahamson var väldigt bra i backlinjen.


Lindås/Långasjö var hetare än Gullabo/Gullaboås och vann med 0-3 och höll därmed nollan för fjärde matchen i rad Efter en halvtimmes spel kom kvällens första mål för L/L. Det var inte helt oväntat att det kom på en fast situation eftersom laget är jättebra på dessa. Lindås/Långasjö som är bra på fasta situationer fick en hörna från höger som skarvades och till slut nådde mittbacken Kim Johansson som snyggt nickade in ledningsmålet. Helt rättvist eftersom Gullabo/Gullaboås hade svårt att skapa målchanser mot ett Lindås/Långasjö som spelar väldigt organiserat

I andra halvlek kom 2-0 på en väldigt omdiskuterad situation. Daniel Håkansson lyckades efter ca 60 minuter med sin snabbhet komma igenom hemmaförsvaret för att sedan bli sparkad på benet. Håkansson lyckades dock springa vidare med bollen och sätta den i mål. Men, domaren blåste straff i samma ögonblick som bollen gick i mål. Zoran Cipra slog straffen hårt i vänsterhörnet. Trots det så var G/G:s målvakt på bollen men inte tillräckligt för att rädda den. Även 0-3 kom senare efter ett riktigt fint anfall. Det är från högerkanten som ett inlägg når Anton Malmqvist som riktigt snyggt och hårt nickar in slutresultatet.
















I Emmabodasexan blev det en knapp förlust för Vissefjärda när man mötte topplaget Urshult hemma på Vidavallen. 2-3 slutade matchen sen Vissefjärda fått jaga under större delen av matchen.

Urshult kom till Vissefjärda med full pott på tre matcher och visade direkt varför man leder Emmabodasexan. Det var bortalaget som styrde och ställde i början av matchen och Vissefjärda hade fullt upp att försvara sig. Urshult fick också utdelning i mitten av halvleken då man först gör 0-1 genom lagkaptenen Hampus Hellberg och 0-2 genom Georg Karlsson i den 26 minuten.

Vissefjärda hade ärligt talat inte mycket att sätta emot under första halvlek mot ett tungt Urshult men reduceringen kom ändå innan pausvilan. I den 44:de minuten spelar Samuel Häggbring bollen rakt igenom straffområdet och Jasmin Dzindic sätter bollen säkert i hörnet målvakten kom springande från. Detta var Urshults första insläppta mål i serien.

Urshult dödade effektivt Vissefjärdas ambitioner för kvittering i andra halvlekens början då man två minuter in i halvleken ökade på till 1-3 genom Hampus Hellberg som därmed gör sitt andra mål i matchen. Trots denna tuffa start tappade inte Vissefjärda modet och viljan. De sista 25 minuterarna skapade man ett ganska bra tryck mot Urshults mål dock kom man inte till några större farligheter.

I den 83:dje minuten får hemmalaget in den viktiga reduceringen genom Niklas Lundmark som förvaltade en frispark på bästa sätt när bollen borrade sig in i krysset bakom en chanslös Urshults målvakt. Hemmalaget fick sedan en gyllene chans att sätta även 3-3 men Urshult målvakt gjorde en fin parad och säkrade segern för Urshult.





Inga kommentarer: