torsdag, maj 09, 2013

Ska lagen från Emmaboda kommun fortsätta segertågen?

I den sydöstra fyran blir det en tidig seriefinal i eftermiddag på Lindåsvallen när Lindås/Långasjö möter Tvärskog IF. Båda lagen har sju poäng efter tre omgångar med Tvärskog som etta med ett mål mer gjord än L/L. Tvärskog har slagit Lessebo och Ryd på hemmaplan och spelade 1-1 borta mot Hossmo. L/L som har två raka segrar efter 1:0 mot Hovmantorp och 2:0 mot Glömminge är favoriter i dagens match. L/L har spelat bra defensivt och är hyperfarliga på fasta situationer, vi får se om det blir segervapnet i kväll. Tvärskog vann DIV 5 sydöstra i fjol och är således nykomlingar i serien där man alltså fått en bra start.

Om det är en toppmöte i Lindås är det en match i andra änden av tabellen i Hossmo där Emmaboda är på besök. Hemmalaget ligger nästsist med en poäng medan Emmaboda ligger nia med tre poäng. Hossmos enda poäng hittills kom i den senaste hemmamatchen mot Tvärskog då man spelade 1-1. Emmaboda vann senast mot Lessebo med 3-2. Det är en oviss match som kan sluta lite hur som helst.


Lika ovisst är det på Orrevallen i Orrefors där Vissefjärda i kväll är på besök i Emmabodasexan. Det är den tredje omgången som spelas och bägge lagen har tre poäng och lika i målskillnad. Det är två lag som har ambitioner att vinna serien och två lag som förra säsongen ramlade ur sina respektive DIV 5 serier. Orrefors har besegrat Skruv med 3-1 men förlorade mot Kosta borta med 2-0. Vissefjärda förlorade premiären mot Lenhovda med 1-2 men slog sen Flygsfors/G. hemma med 2-1. Vissefjärda gjorde en riktigt kämpa insats i smålandscupen mot DIV3 Nybro där man förlorade med 2-6 men siffrorna var betydligt jämnare än så, Kan Vissefjärda komma upp i den standarden blir man svårslagna i kväll.



Inga kommentarer: