fredag, maj 24, 2013

Spännande matcher i kväll för våra lokala fotbollslag

Efter derbydramatiken i tisdags är det i kväll dags att ladda om för både Lindås/Långasjö och Emmaboda då seriespelet fortsätter. Serieledarna L/L åker till Tingsryd för match mot Tingsryd United som ligger trea i tabellen med en match mindre spelad. En intressant match för L/L som efter derbysegern mot Emmaboda har 11-4 i målskillnad på fem matcher och 14 poäng. Tingsryd har 10 poäng, 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust med den fina målskillnaden 16-13.Tingsryd är ett lag som både gör mycket mål och släpper in en del. I den senaste matchen hemma mot Hossmo förlorade man med hela 0-6. Innebär det resultatet att Tingsryd är revanschsugna eller får vi se ett hemmalag vars form är på väg utför? Jag tror att L/L vinner i kväll och tar revansch för förra säsongens förlust med 1-4. Tips: 1-2.

Det blev en tung derbyförlust för Emmaboda och det är skönt för laget att det är match redan i kväll då Kalmar Södra IF kommer på besök. Emmaboda ligger på en negativ kvalplats med sex poäng och strax ovanför hittar vi Kalmar Södra IF även dem med sex poäng med 1 seger, 3 oavgjorda och 2 förluster. Så det är viktiga poäng som står på spel i kväll på Emmaboda IP. Bortalaget senaste match var hemma mot Gullabo/Gullaboås som slutade 0-0. Annars är Södra ett målglatt gäng som har 11-11 i målskillnad på sex matcher. EIS har 10-15 på samma antal matcher så det bäddar för en målrik match. Senaste matchen i Emmaboda lagen emellan var den 30 april 2011 Emmaboda då EIS vann med 1-0. Jag tror det blir en tät och jämn match som slutar 2-2.










I Emmabodasexan måste Vissefjärda börja vinna igen och i kväll har man verkligen chansen då man möter Skruvs IF på bortaplan. Vissefjärda, som har ambition att åter bli ett Division fem lag, har sex poäng på fyra matcher och har sex poäng upp till serieledarna Urshult. Skruv däremot har noll poäng på fyra matcher och hela 2-18 i målskillnad. Så visst är Vissefjärda solklara favoriter i kvällens match och bör vinna. Skruv spelade senast mot Kosta borta i ett hett Lessebo kommunderby som man dock förlorade med hela 1-6. Vissefjärda förlorade senast mot serieledarna Urshult hemma med 2-3. Tips: 0-5



Inga kommentarer: