söndag, maj 26, 2013

Vissefjärda fick kämpa för segern mot Skruv

Vissefjärda lyckades med nöd och näppe besegra jumbolaget Skruv på bortaplan i Emmabodasexan. Efter underläge 0-1 i paus vände man i andra halvlek till seger 3-1.

Första halvlek vill nog Vissefjärda helst glömma för spelet stämde inte alls men destu nöjdare lär Skruvs ledarstab varit. Slarvigt, nervöst och inte minst felpassningarna var många i Vissefjärda vilket gjorde att målchanserna var få. Skruv var dock piggare och fick en smakstart på matchen redan i den 4:e minuten då Elias Steen rann igenom försvaret och placerade in 1-0. Efter det trodde man att Vissefjärda skulle vakna men det var hemmalaget som skapade de vassaste chanserna. Man lyckades ändå inte göra ytterligare mål utan 1-0 stod sig till halvtid.

Inledningen av den andra halvlek höjde sig Vissefjärda något men man hade ändå svårt att skapa chanser mot ett hårt kämpande Skruv. Men ju längre matchen led desto tröttare blev hemmalaget och det utnyttjade Vissefjärda. I den 65:e minuten kom Martin Nilsson kom runt på kanten och slog ett fint inlägg som en av Skruvs backar olyckligt nickade in i eget mål och det var kvitterat. Två minuter senare bröt Jasmin Dzindic ett hemåtpass, rundade målvakten för att sedan rulla in ledningsmålet i det tomma målet.

Efter målet orkade inte Skruv resa sig utan Vissefjärda kontrollerade matchen genom ett disciplinerat försvarsspel. Skruv hade bara en målchans under andra halvlek då man skapade ett friläge som dock räddades av Vissefjärdas målvakt Pontus Hägerbrand, I den 86:e minuten avgjordes matchen när Max Welander i bortalaget sprang ifrån Skruvs backlinje och tryckte in 3-1 bakom en chanslös målvakt. Det blev i stort sett matchens sista händelse. Tre viktiga poäng för Vissefjärda var ett faktum medan Skruv får fortsätta jaga efter sina första poäng.