lördag, juni 15, 2013

Adam Wellrup gjorde äkta Hattrick när Johansfors vann över Konga

Johansfors tog tre mycket viktiga poäng när man hemmavann över Konga SK med hela 6-0 i den södra femman. Seger grundlades i början av andra halvlek då hemmalaget gick från halvtidsresultatet 1-0 till 5-0 på de första 18 minuter av halvleken.

Det var ett rent bottenmöte då Johansfors som låg näst sist med fyra poäng mötte jumbon Konga som tog sina första poäng när man i förra matchen slog Virestad hemma med 3-0. Det var upplagt för en jämn match men Johansfors som fått tillbaka några av sina skadade spelare var klasser bättre denna kväll.

Johansfors inledde på bästa sätt med mål redan i den åttonde minuten när Peter Andersson håller sig framme på ett lång inkast som han suger in med fötterna och bredsidar in i mål. Johansfors skapar fler möjligheter till mål men Kongas målvakt storspelar och håller Konga kvar i matchen. Framåt hade Konga inte mycket mer än ett par halvchanser men försökte hela tiden spela fotboll och så länge man var med i matchen så fanns hoppet för poäng. Flest chanser skapade dock en spelsugen Adam Wellrup och Peter Andersson i hemmalaget men det blev inga fler mål i första.

I andra halvlek så rivstartar Johansfors med mål redan i den 47:e minuten när Niklas Karlsson som befinner sig mitt i boxen, får en fin passning som han direkt bredsidar i mål. Målvakten hinner inte med förflyttningen utan 2-0 är ett faktum. Två minuter senare blir Adam Wellrup nedbrottad i straffområdet och domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Straffen läggs av Andreas Lorentzon som säkert sätter den i målvaktens högra hörn där han slängde sig åt rätt håll men nådde inte den välplacerade bollen. Fem minuter senare kommer matchen snyggaste mål där bollen går som ett pärlband mellan sex spelare som direktspelar till varandra där Adam Wellrup är sist på pärlbandet och stöter bollen snyggt i mål.
Efter 4-0 så lugnade Johansfors ner sig något och Konga kunde komma in i matchen spelmässigt. Man kom till ströchanser men var uddlösa framåt. Men Johansfors och Adam Wellrup var inte klara för dagen. I den 63:e minuten kom 5-0 efter en härligt framspelning som Wellrup avslutar med att dunka in bollen i krysset från ganska nära håll. Hattricket fullbordades i den 75:e minuten då han sprang förbi sin försvarare och distinkt sätter bollen i mål till 6-0 som också blev slutresultatet.

- Jätteskönt med vinst, vi behövde det verkligen, säger Hattrickmannen Adam Wellrup. Skönt att få göra ett äkta hattrick inte minst med tanke på att jag själv har haft en tung säsong hittills med skador och äntligen nu känna sig mer eller mindre skadefri. Redan på uppvärmningen kändes det som att vi skulle vinna och den inställningen behöll vi matchen ut avslutar Wellrup.