fredag, juni 07, 2013

Både Emmaboda och Lindås/Långasjö förlorade stort

Ska man förlora ska man förlora rejält, så måste både Lindås/Långasjö och Emmaboda resonerat när den senaste omgången av sydöstra fyran spelades. L/L förlorade borta med 1-5 medan EIS var ännu värre med hela 1-8 hemma mot Glömminge från Öland.

Hossmo var det bättre laget under större delen av matchen och ledde i paus med 2-0 efter två mål av Dinard Garrett först i den 8 minuten och sen i den 28. L/L hade sett över hela halvleken svårt att skapa några målchanser och Hossmo gick till halvtidsvila med en rättvis tvåmålsledning. Matchen avgjordes i den 56 minuten när Hossmo ökar på till 3-0 genom Albin Lindholm. Sen kom fyran 10 minuter senare genom Robin Linnér. L/L:s tröstmål gjordes av Ante Pavic i den 75 minuten som tog vara på en misslyckad hemmapass. Men det var ändå Hossmo som fick göra det sista målet genom Victor Berkeby på övertid.

Mer om matchen kan ni läsa här: Lokalbollen.

I ett strålande solsken möttes Emmaboda- Glömminge på Emmaboda IP för att spela om viktiga poäng i den sydöstra fyran. Efter en jämn första halvlek, där Glömminge gjorde 2-1 precis innan paus, körde ölänningarna fullständigt över Emmaboda i andra halvlek och vann med hela 8-1.

Inledningen av matchen var avvaktande då båda lagen kände på varandra i värmen så spelet förlades mestadels på mittfältet. Men efter hand var det hemmalaget som tog över matchen så det var inte alls ologiskt att Emmaboda tog ledningen efter en kvart genom Philip Berzelius . Han fick ett inspel från en lagkamrat där han tog emot bollen och utan tvekan sätter bollen lågt i insidan av stolpen utan chans för målvakten.

Efter målet fortsatte Emmaboda att spela piggt och Glömminge hade väldigt svårt att komma till. Bortalaget hade visserligen mycket boll men var väldigt omständiga i sitt spel. Efter 28 minuter kommer dock Glömminges kvittering på ett inläggsnick som nickas i mål av Filip Quist som har Emmaboda IS som moderklubb. Efter målet spelar ölänningarna bättre och man är på allvar inne i matchen. Man är mycket nära att ta ledningen på en frispark i den 31:e minuten som tar klockrent i stolpen. Minuten senare är det Emmaboda som nära att ta ledningen när Denis Corluka springer sig fri men får mycket fot under bollen så den går över ribban.

Men strax innan paus tar Glömminge tillvara på att hemmalaget inte får undan bollen i backlinjen. Bollen hamnar tillslut hos Joakim Bengtsson som strax utanför straffområdet skruvar bollen vackert in krysset otagbart för Emmabodamålvakten. Detta var ett psykologisk viktigt mål som helt vände matchen.

Det blev Öländsk medvind i början av andra halvlek när Glömminge ökade på till 3-1 i den 47:e minuten på en vacker slagen frispark som Johnny Håkansson snyggt nickar in. När sedan Glömminge gör 4-1 i den 53 minuten på ett självmål var det klang och jubel hos gästerna medan Emmabodas självförtroende var helt borta. Matchen avgjordes i praktiken här. Men Glömminge trummade på och var inte nöjda med detta. Målen rullade med jämna mellanrum bakom en uppgiven Emmabodamålvakt. 5-1 kom i den 67:e minuten genom Joakim Bengtsson på friläge efter missförstånd i Emmabodaförsvaret. Bengtsson gjorde sitt tredje mål när han gör 6-1 i den 70:e minuten även det efter ett missförstånd i Emmabodaförsvaret där han avslutar med att runda målvakten och rulla bollen i mål. 7-1 var ett distansskott av Peter Mosseke i den 85:e minuten och 8-1 kom i den 90:e minuten på straff som Johan Ljungström sätter.

I andra gjorde Glömminge lite var dom ville ute på plan och Emmaboda kom knappt över planhalvan och skapade knappt en enda målchans i andra halvlek.

- Vi har en stor utmaning framför oss att hitta tillbaka till grundspelet och arbeta som ett kollektiv igen säger en bedrövad Henrick Johnson, Emmabodas tränare. Vi gör en hyfsad bra första halvlek för att sen helt falla ihop i andra där vi saknar fart i passningsspelet och tron på det vi gör avslutar Johnson.

Desto gladare var Glömminges tränare Bo Nilmert .
- Efter en första halvlek där Emmaboda är piggare än oss lyfter vi oss enormt i andra halvlek. Andra halvlek var nog säsongens bästa hittills från vår sida där vi är väldigt effektiva framför mål och vi har ett snabbt passningsspel där vi nästas slår samtliga till rätt adress. Vi gör en fantastisk laginsats avlutar han.