torsdag, juni 06, 2013

Emmaboda tog tre mycket viktiga poäng i Oskarshamn

Emmabodas damer tog en mycket viktig seger i den östratvåan när man besegrade FC Oscarshamn B på bortaplan med 0-3. Men matchen var jämnare än vad siffrorna visar och avgjordes först på slutet efter två Emmabodamål.

Emmaboda låg på kvalplats inför matchen med sju poäng medan Oscarshamn låg sist med en poäng så matchen var viktig för båda lagen. Matchen var jämn och spännande där båda lagen skapade lägen där Oscarshamn hade det större bollinnehavet. Skillnaden mellan lagen var att Emmaboda satte sina chanser och det började i den 17:e minuten när Sofia Olsson satte Emmabodas ledningsmål . Ett resultat som också stod sig halvleken ut.

Andra halvlek hade matchbild som den första med jämn spel och halvchanser åt båda håll. Men målen uteblev och ju längre klockan tickade mot full tid desto mer försökte Oscarshamn att flytta upp laget för att få in en kvittering. Det skapade ytor för Emmaboda som skapade några chanser som dock inte resulterade i mål. Matchen såg ut att sluta 1-0 till Emmaboda men med fem minuter kvar så gjorde Hanna Franzén 2-0 när hon fick in bollen från väldigt snäv vinkel. Det blev matchavgörande och sen gjorde Emmaboda av bara farten 3-0 i den 89:e minuten på ett inlägg som slåss av Ida Franzén som via en hemmaspelare ställer Oscarshamns målvakt helt
- Det var riktigt skönt att vinna säger Emmabodatränaren Frida Andersson. Detta var en riktig lagseger, avslutar Andersson

Segern innebär Emmaboda förnärvarande ligger på sjätte plats med 10 poäng dock med en match mer spelad än övriga lag förutom Oscarshamn B.