tisdag, juni 18, 2013

Emmaboda var numret för små när man mötte Vimmerby

Emmaboda förlorade som väntat när man mötte serieledarna Vimmerby IF i damernas östra tvåa. Förlustsiffrorna skrevs till 1-6 efter en ganska jämn första halvlek som slutade 1-2.

Vimmerby kom till Emmaboda med ett imponerande facit bakom sig hittills under serien. Nio raka segrar och den imponerande målskillnaden 37-4. Mot detta har Emmaboda tre segrar, en oavgjord och fyra förluster och målskillnaden 7-27. Så att Emmaboda skulle få en tuff match var inget överraskande

Vimmerby tar ledningen i matchen genom Kajsa Gunnarsson. Några minuter senare kvittar Emmaboda på inlägg som dyker ner under ribban och det är Frida Andersson som gör målet Men det är Vimmerby som styr och ställer men Emmaboda spelar ett bra försvarsspel och håller tätt. Man försöker också kontra men man fastnar i Vimmerbys försvarsmur. Med en kvart kvar skjuter en Vimmerbyspelare upp bollen i ribban och på returen är Kajsa Gunnarsson framme och gör sitt andra mål. 1-2 står sig halvleken ut.

Andra halvlek så avgörs matchen när Malin Engström gör 1-3. Ett par minuter senare får Emmaboda straff och många trodde att Vimmerbyspelaren skulle få frilägesutvisning men domaren nöjde sig med att visa gult kort. Vimmerbys målvakt räddar straffen och tar även hand om returen. Efter det visar Vimmerby varför man är seriens bästa lag och gör ytterligare tre mål genom Emelie Nilsson som gör två av dom och Nathalie Johansson.

För Emmabodas del gäller det att ladda om batterierna över sommaren för nästa match är mycket viktig för laget då man efter sommaruppehållet, den 4 augusti ställs mot Hultsfred FK/ SK Lojal på hemmaplan.