tisdag, juni 25, 2013

Gameday, Vederslöv/Dänningelanda away

I dag spelas den 11:e omgången av den södrafemman som är den sista innan serien sen vänder. Sist ut för Johansfors att möta är Vederslöv/Dänningelanda på bortaplan. V/D är ett lag som ligger femma precis bakom den absoluta toppen med 17 poäng på 10 matcher, 5 segrar, 2 oavgjorda och 3 förluster. Målskillnaden är 24-12. Laget har blandat och gett på de senaste matcherna. Den 24 maj slog man topplaget Växjö Norra hemma med hela 4-0 och har som enda lag tagit poäng från serieledarna SUF Stars när man den 7 juni spelade 2-2 hemma. Men man har två raka förluster efter det, 1-2 hemma mot Liatorp och den överraskande bortaförlusten mot bottenlaget Virestad i den senaste matchen med 3-2. Den förlusten petade ner Johansfors till en negativ kvalplats då man har 7 poäng och är två poäng bakom Virestad. Cleas Åkesson är lagets bästa målskytt med sex mål, tvåa i deras interna liga är Johan Gustafsson på fyra.

Johansfors vann senast hemma mot bottenkollegan Konga med hela 6-0 det var en övertygande seger. Innan dess blev det förlust borta mot Vislanda med samma siffror. Så det var väldigt skönt att man mot Konga neutraliserade storförlusten. Nu gäller det ny fokus på V/D som blir en tuff match. Vi har inte tagit poäng på bortaplan än så V/D får anses vara favoriter ikväll men får hoppas att Johansfors kan bryta bortatrenden. Vi får hoppas att vi sätter dom offensiva lägen som uppstår för det är viktigt om vi ska åka hem med minst en poäng. Sen gäller det att täppa till där bak så inte V/D får igång något av sina farliga uppspel.

Lagen har bara möts en gång på 2000-talet och det var i Division fem södra det också och datumet var 10 augusti 2004 och den gången förlorade Johansfors med hela 9-1. V/D som bildades 1932 gör sin tredje säsong i femman efter uppflyttningen från sexan 2010. Man har spelat i fyran där man gick upp 2005 och gjorde två säsonger innan man trillade ur igen 2007. Man ramlade ur femman året därpå och spelade två säsonger i sexan innan man gick upp 2010. Svår bortamatch väntar för Johansfors men absolut inte omöjligt. Tips: 1-2





Inga kommentarer: