onsdag, juni 05, 2013

Gameday, Vislanda IF away

Seriespelet i den södra femman rullar vidare med resa för Johansfors till Vislanda för match mot 107 åriga Vislanda IF. Det är en mycket viktig match för båda lagen som har skrapat i hop fyra poäng hittills på åtta matcher. Skillnaden är dock stor eftersom Johansfors just nu ligger nia och på rätt sida sträcket medan Vislanda ligger elva och just nu på nedflyttning. Det beror naturligtvis på att Johansfors har bättre målskillnad, 14-20 mot Vislandas 7-29. Båda lagen har en seger, en oavgjord och sex förluster. Vislanda förlorade senast med Virestad borta med 3-1 medan Johansfors förlorade hemma mot Furuby med 1-2.

Johansfors har målvaktsproblem med skador och bortresta målvakter så Dennis Randewall lär vakta målet i kväll. I så fall är han den sjätte målvakten på nio matcher som ställer sig mellan stolparna. Det måste vara något slags rekord för jag har aldrig hört talas om något liknande. Trots detta så har Johansfors varit med i matcherna som har spelats och förhoppningsvis blir det likadant i kväll med den skillnaden att det blir tre poäng hem till Johansfors. Laget dras med skador på andra spelare med men har ett slagkraftig lag på plats i Vislanda då några spelare är tillbaka i truppen.

Vislanda är en gammal anrik klubb som bildades redan 1906 och fyller alltså 107 år i år. En högaktningsvärd ålder på en förening. Under början av 2000-talet spelade man i fyran men 2002 åkte man ur för 2003 via kval åter bli et division fyra lag. Under två säsongen spelade man i fyran men åkte ur 2005. Efter två år i femman åkte man ur den 2008. Det blev tre säsonger i division sex innan man 2011 tog steget upp. Som nykomlingar hängde man kvar i femman i fjol då man slutade på sjätte plats med 35 poäng. I åt har det gått knaggligare och den enda hittillsvarande segern kom mot Konga borta med 2-4. Man har tunga förluster som 0-7 mot SUF-stars och 0-8 mot Växjö Norra som har spätt på deras dåliga målskillnad. Tor-Björn Viklund och Robert Andres Cicek har gjort vardera två av Vislandas sju mål.

Jag tror på en jämn och spännande match där ingen av lagen egentligen har råd med ett oavgjort resultat. Kan Johansfors få till de spel som man visat upp tidigare under säsongen tror jag det blir en seger. Men det gäller att spela bra i försvaret och att sedan sätta chanserna när de dyker upp. Vinst i kväll och vi får dels vår första bortaseger och dels rycker vi lite grann och får en marginal i bottentabellen. Tips: 1:2

Matcher mot Vislanda borta under 2000-talet:

22 augusti 2006, Div 5 södra: 3-2






Inga kommentarer: