fredag, juni 28, 2013

Lenhovda vann en jämn match på Vidavallen

En mycket viktig match bakom de suveräna serieledarna Ingelstad spelades i Emmabodasexan på Vidavallen när hemmalaget tog emot Lenhovda. Efter en mycket jämn match var det gästerna som tog hand om samtliga tre poäng efter seger med 1-2.

Det var Vissefjärda som hade bollinnehavet och skapade dom hetaste chanserna i början men det var Lenhovda som gjorde de två första målen. Först på straff i den 25:e minuten genom Semir Cuculj som i och med straffmålet gjorde sitt elfte mål för säsongen. Sen på ett underbart distansskott från Erik Alexanderssons fot i den 37 minuten där målvakten i Vissefjärda Martin Leskovec inte har en chans att ta. I den 43:e minuten kom matchens prestation då Max Welander får bollen 10 meter in på offensiv planhalva och dribblar förbi fyra stycken Lenhovdaspelare och hittar Martin Nilsson med ett inspel som inte gör något misstag utan reducerar för Vissefjärda till 1-2. Ett resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek skapade båda lagen chanser för att göra ytterligare mål. Vissefjärdas största kvitteringschans kom i slutet av matchen på en dubbelchans där bollen dansade på mållinjen två gånger men slogs undan av vilt kämpande Lenhovdaspelare. Även hemmalaget visade upp defensiva kvalitéer som gjorde att Lenhovda hade svårt att komma igenom försvarsmuren. Men för Lenhovda så gjorde det inte så mycket eftersom Vissefjärda inte lyckades få in ytterligare mål så matchen slutade 1-2.

Lenhovdas seger innebär att laget förnärvarande ligger på andra plats med 19 poäng med Urshult skuggande strax bakom på en tredje plats med 18 poäng men med en match mindre spelad. Trots att serieledarna Ingelstad bara fick en poäng har Lenhovda hela sex poäng upp till dom. För Vissefjärdas del tappade man känningen med de övre lagen. Man har 14 poäng och fem poäng upp till andra placerade Lenhovda. Därför var denna förlust mot just Lenhovda extra tung för Vissefjärda som skapade chanser för att åtminstone nå ett oavgjort resultat.

- Vi var med i hela matchen där vi skapade chanser men vi var inte tillräckligt effektiva när vi skulle sätta dit den säger Vissefjärdas tränare Jan- Erik Ekenmark. Jag är nöjd med hur vi genomför matchen men naturligtvis missnöjd med förlusten. Han avslutade med att berömma Max Welanders prestation i samband med Vissefjärdas mål.