fredag, juni 28, 2013

Lindås/Långasjö psykologiska mål avgjorde mot Kalmar Södra

Två psykologisk viktiga mål i början på respektive halvlek gav Lindås/Långasjö säsongens sjätte seger när man mötte Kalmar Södra på hemmaplan. 3-0 slutade matchen efter 1-0 men bakom siffrorna döljer sig en betydligt jämnare match.

Lindås/Långasjö fick en smakstart redan efter fem minuter då en frispark nickskarvades till Daniel Håkansson som tog emot bollen i straffområdet och satte 1-0 till hemmalaget. Hemmalaget inledde bäst även spelmässigt men efter den tuffa inledningen kom Kalmar Södra in i matchen och spelade en bra fotboll där man skapade en par halvfarliga hörnor som gav vissa bekymmer för Lindås/L. försvaret. som är kända för sina defensiva kvalitéer. Men det var lite darrigt i hemmaförsvaret under första halvlek. Men David Nylander i målet spelade strålande och höll hemmalaget kvar i ledning när Södra tryckte på för en kvittering. Bortalaget hade ett par farliga skott som höll på att resultera i mål men deras effektivitet var inte den bästa denna kväll. När man tillslut fick in bollen efter ca 25 minuter spel så dömde domarna bort målet, efter en viss diskussion dom emellan, eftersom det var offside enligt deras slutliga beslut.

Det var en småtrevlig match första 25 minuterarna med två lag som ville spela fotboll men resten av halvleken sjönk kvaliteten avsevärt med mycket spel på mittfältet där lagen tog ut varandra. Spelet var hafsigt med mycket slarv och få passningar som gick till rätt adress. 1-0 till hemmalaget stod sig halvleken ut.

Andra halvlek han knappt börja när Kalmar södra var ytterst nära att kvittera. Det var efter ett långt inkast som två hemmaspelare missbedömer varandra och går på samma boll. Den träffar en av spelarna och tog sen i stolpen och sen på returen sparkades den undan av framrusande Lindås/Långasjöspelare. Efter 50 minuter så fick hemmaspelaren Robert Pavic en bra träff med högerfoten där bollen klockrent träffade ribban. Men Södra får inte undan bollen och i andra vågen kom ett vackert inlägg som Anton Malmqvist nickade in till 2-0. Ännu ett psykologisk kalldusch för Södra vars uppförsbacke nu var stor. När sen Lindås/Långasjö i andra halvlek fick ordning på sitt försvar så hade Södra svårt att skapa några heta lägen. Man spelade tätt på bortalagets spelare och låg hela tiden rätt i sina positioner.

I den 70:e minuter slåss benen undan på en Lindås/Långasjöspelare i straffområdet och domaren Rustam Osmanov tvekade inte utan blåste straff. Den läggs av Christoffer Pumplun som dock prickar ribbans underkant och sen gör målvakten i Södra en fantastisk räddning på returen. Men eftersom en straffläggare inte få ta sin egen retur vid stolpe eller ribbträff så var räddningen inte nödvändig. men vacker var den ändå. Södra är kvar i matchen och ett par minuter senare är det mycket nära en reducering då en frispark slås längst med backen och förbi alla. Men än en gång grinar stolpen elakt mot bortalaget när bollen tar i den och ut till hörna. Med tio minuter kvar avgörs matchen när Isak Magnusson påpassligt håller sig framme och tar vara på ett missförstånd i Södra försvar. Han rundar den utrusande målvakten och sätter lugnt och behärskat in hemmalagets tredje mål.

Efter målet så spelas matchen mer eller mindre av och Lindås/Långasjö behåller sin serieledning med 23 poäng. Ända lag som kan hota sommarledningen är Tingsryd som har två poäng mindre men en match mindre spelad. Lindås/Långasjö visade sin hemmapublik i andra halvlek varför man förmodligen kommer att leda serien efter tolv omgångar. Man är starka med mycket fotboll i sig och det vet man om och därför är man svårslaget. Hösten ser ljus ut för Lindås/Långasjö. För Kalmar Södra så var detta en tung förlust. Man hade förtvivlat svårt att förvaltas sina målchanser och då är det svårt att vinna matcher. Laget har 14 poäng och bara tre poäng ner till den negativa kvalsträcket.

- Det var en match med två ansikten säger Lindås/Långasjös tränare Robert Elmgren. Dom hade den första där David Nylander i målet räddade oss medan den andra var vår. Vi visar vår styrka trots att vi tvingas ändra om i backlinjen så spelar vi en bra fotboll där alla på planen bidrar till segern.

Inga kommentarer: