fredag, juni 14, 2013

Lindås/Långasjö upp i serieledning igen

Lindås/Långasjö tog en mycket viktig seger när man besegrade svårspelade Ryd SK hemma med 4-1 efter 2-1 lednig i paus. Det innebär att Lindås/Långasjö återigen leder Division 4 sydöstra med 19 poäng.

Det var bortalaget som tog ledningen redan i den tredje minuten genom Nicklas Karlsson som gör sitt tredje mål för säsongen. Med tanke på att Ryd inför matchen endast har släppt in fyra mål på åtta matcher så hade Lindås/Långasjö en svår uppgift framför sig. Men efter den svåra inledningen, där Ryd skapade flera chanser att öka på sin ledning åt sig hemmalaget mer och mer in i matchen. Man lyckades också kvittera i den 24:e minuten då Daniel Håkansson sätter bollen i nät. Båda lagen försökte få över initiativet på sin sida men båda försvaren spelar bra. Men vågskålen skulle i den 40:e minuten tippa över till Lindås/Långasjös favör. Det var genom ett ledningsmål signerad Anton Malmqvist och hemmalaget hade ledningen när det var dags för halvtidsvilan.

Andra halvlek inleddes med bra press från gästernas sida och mitt i den pressen får man också en straff efter en handssituation efter cirka femtio minuter. Det är målskytten Nicklas Karlsson som ska förvalta den men David Nylander gör en bra räddning och håller kvar Lindås/Långasjö i ledning. Ett par minuter senare är det hemmalagets tur att få straff efter att en spelare fällts i straffområdet och domaren tvekar inte. Istället för 2-2 så blir det 3-1 i den 53:e minuten då Kristoffer Pumplun inte gör något misstag. När sen även 4-1 kommer i den 59.e minuten kan Lindås/Långasjö säkra ytterligare tre poäng i serien. Fredrik Nylander heter hemmalagets fjärde målskytt. Resten av matchen blir en väntan på slutsignalen med ett hemmalag som är nöjt och ett bortalag som inte orkar mobilisera mer krafter.

Lindå/Långasjö som i förra omgången fick sin första förlust i serien kom alltså tillbaka när man gör fyra mål på ett starkt defensivt Ryd och klättrade därmed upp till serieledning i den jämna serien efter 10 spelade matcher. Ryd tappade kontakten med den absoluta toppen med sina 14 poäng men då har man en match mindre spelad. Med tanke på att Ryd ligger nia i tabellen så förstår man hur jämn och oviss fortsättningen av denna serie är.