måndag, juni 17, 2013

Runvallen bjöd på en dramatisk seriefinal

Än en gång visade sig vilken dramatiskt och spännande serie den sydöstra fyran är. Seriefinalen mellan Runsten/ Möckleby- Lindås/Långasjö slutade efter ett dramatiskt avslut oavgjort 2-2, efter bortaledning med 0-1 i paus.

Inför matchen ledde Lindås/Långasjö tabellen med 19 poäng medan Runstens/Möckleby låg tvåa med 18 inspelade poäng och det skulle bli så jämt och tätt som tabelläget visade. Däremot blev det ingen chansrik match utan lagen spelade tätt och vårdade bollen inom laget. Lindås/Långasjö tog ledningen ganska tidigt genom Anton Malmqvist i den 11:e minuten. Sedan tog de båda försvaren över och täppte till alla anfallsvägar för motståndarlagets offensiva ambitioner.

Gästernas ledning med 0-1 stod sig länge i andra halvlek och Lindås/Långasjö höll stånd mot Runsten/Möckleby som hade det mesta av bollinnehavet och ju längre matchen pågick tog hemmalaget över matchen också. Man fick också utdelning efter 71 minuter spel genom Emanuel Classon. Kvitteringsmålet gav ölänningarna ytterligare energi och de tryckte på ännu hårdare för att få ett ledningsmål och därmed chansen att behålla alla tre poängen och överta serieledningen.

I den 86:e minuten blev det en nickduell efter en hörna mellan Anton Malmqvist i bortalaget och Sebastian Sten i hemmalaget och bollen toucher någon av dem och går i mål. Sebastian Sten får målet och i det läget såg ölänningarna ut som segrare. Men direkt efter avspark så skickar Lindås/Långasjö upp bollen och den hamnar bakom Runsten/Möcklebys backlinje som missbedömer bollen. Anton Nilsson erövrar bollen och kvitterar till 2-2 bara minuten efter Ölandslagets ledningsmål. Ett resultat som står sig matchen ut.

2-2 innebär att båda lagen är i allra högsta grad med i seriens topp efter att halva serien spelats. Runsten/Möckleby ligger trea nu med 19 poäng medan Lindås/Långasjö behåller sin serieledning med 20 poäng. Det kommer bli en spännande höst när sydöstra fyran ska avgöras.

- Vi gör en bra andra halvlek där vi spelar med tålamod och där vi hotar Lindås/Långasjö med våra djupledsbollar säger Runsten/Möcklebys tränare Marcus Kraaijenbrink. Lite surt att tappa ledningen på det sätten men och andra sidan så vänder vi ett hotande nederlag avslutar Kraaijenbrink

- Vi hade varsin halvlek, vi den första och dom den andra så oavgjort var rättvist säger Lindås/Långasjös lagkapten Dan Ask. Vi höll bra koll på dom under matchen men dom var bra på sina fasta situationer.