torsdag, juni 06, 2013

Tennissiffror när Johansfors förlorade i Vislanda

Ett starkt decimerat Johansfors blev mer eller mindre överkörda i den viktiga matchen borta mot Vislanda när man fick åka hem från Tallevi med 0-6 efter 0-1 i paus. Markus Axel Edmonds i hemmalaget gjorde tre av lagets mål.

Förutsättningarna var enkla när lagen möttes i den södra femman. Båda lagen hade fyra poäng inför omgången med Johansfors på rätt sida strecket med bättre målskillnad än Vislanda som låg på nedflyttningsplats. Därför skulle seger för något av lagen vara mycket värdefullt. Johansfors med många spelare borta hade egentligen ingen större chans även om man spelade bra i första halvlek så försvann orken i takt med att målen trillade in i andra halvlek.

Första halvlek var båda lagen tagna av stundens allvar för det var ingen bländande spel vi fick se och det var inte väntat heller. Men väl mycket kamp och ett hemmalag som hade mycket boll. Johansfors defensiv höll emot och man försökte sticka upp långbollar till Oscar Alhström som var ensam på topp under första halvlek. Men Vislandas försvar tillät inte honom eller någon annan att få någon lugn och ro med bollen. Vislanda hotade med hörnor som var bra slagna mot mål men ingen av hemmaspelarna han före utan Johansforsmålvakten tippade ofta bort bollen eller nickades undan av någon utespelare. Efter 20 minuter tog Vislanda ledningen efter dålig undanrensning som går till Markus Axel Edmonds som klipper till och via målvaktens ben upp i krysset. När Johansfors lagkaptenen och försvarare Pierre Laakso fick utgå efter en halvtimme och laget därmed drabbades av ytterligare en skada var uppförsbacken ännu brantare.

Resten av halvleken var samma matchbild som tidigare. Johansfors hade förtvivlat svårt att skapa några chanser men höll tätt bakåt där hemmaspelarna inte var effektiva framför målet. Det var kamp om varje millimeter av Tallevis gröna gräsmätta. Chanserna var lätträknande förutom en klockren ribbträff minuten innan paus av Vislandas Martin Karlsson.

Andra halvlek blev hafsig med mycket långbollar, felpassningar och mycket kamp. Inte mycket hände i chansväg fram till 60:e minuten då ett skott avlossades av Robert Andres Cicek som tappades in av målvakten till 2-0. Det var som luften gick ur Johansforsspelarna efter målet och nu blev även försvarsspelet lidande. När även 3-0 kom tio minuter senare efter att en Johansforsspelare blivit liggande på mittplan efter en närkamp där ingen domarsignal kom, passade Vislanda på att ställa om . Man rullade upp på vackert sätt bortaförsvaret och bollen hamnade tillslut hos Ronnie Aronsson som sätter bollen i mål till 4-0.

Efter målet orkade inte Johansfors stå emot och Vislanda trummade på och fick allt lättare att skapa chanser som mynnade ut i många hörnor. Men de blev resultatlösa. I den 79:e minuten hängde fyran för Vislanda i luften då man bara skulle sätta in bollen i öppet mål men Oskar Gunnarsson i bortaförsvaret hann före men slog undan bollen med handen i straffområdet och fick därmed sitt andra gula kort och utvisning. Den efterföljande straffen slog säkert in av Markus Axel Edmonds. De sista tio minuterarna bjöd på ytterligare två hemmamål, 5-0 i den 82:a på frispark som Adam Nilsson sköt in och 6-0 i den 85:e som Markus Axel Edmonds nickade in.
Förlusten innebar att Johansfors trillade ner under nedflyttningssträcket och försämrade sin målskillnad rejält. Nästa match är mot sistplacerade Konga på hemmaplan den 15 juni.

- Med så många spelare borta räcker vi helt enkelt inte till säger Johnny Elm tränare i Johansfors. Vi spelar bra defensivt första timmen men sen när de får sitt andra mål tappar vi allt, avslutar Elm.
- Det var en ensidig match där vi spelar mycket bra stundtals, säger Vislandaspelaren Dino Sabanovic som hyllade tremålskytten Markus Axel Edmonds extra mycket även om han tyckte att det var laginsats som lade grunden till segern.