lördag, juni 01, 2013

Två missnöjda lag när Vissefjärda och Kosta delade på poängen

Innan matchen var inget av lagen nöjda med ett oavgjort resultat eftersom båda lagen har ambitioner att hänga med den absoluta toppstriden när nu Ingelstad vinner sina matcher i Emmabodasexan så är varje trepoängare viktig. Typiskt nog slutade matchen 3-3 och därmed oavgjort och tappade poäng för bägge lagen.

Publiken på Vidavallen fick se en svängig match där Kosta tog ledningen i den sjunde minuten genom Joel Brodd Rolfsson som nickade in en bra slagen hörna. De viktiga förutsättningarna för matchen präglade också spelet som inte var något skönspel utan mycket kamp och långbollar mot respektive lags forwards. Dessutom bidrog gräsmattan inte till att främja någon passningsspel.

Efter lite mer än en halvtimmes spel vänder hemmalaget på matchen. Först i den 33:e minuten slår Jasmin Dzindic en perfekt djupledsboll till Samuel Häggbring som sprintar ifrån och behärskat placerar in bollen. Tre minuter senare skarvar Max Welander fram bollen och efter en kommunikationsmiss i Kostaförsvaret hinner Jasmin Dzindic först på bollen och rundar målvakten och sätter 2-1 för Vissefjärda. Ett resultat som står sig halvleken ut.

Matchen skulle vända igen i andra halvlek som såg ut precis som första. Kosta får utdelning i den 56:e minuten genom den duktige Anders Elofsson. Bortalaget tar också ledningen i den 63:e minuten, målskytt Jacob Gustafsson. Efter underläget flyttar Vissefjärda upp laget men Kosta kontrollerar händelserna på ett bra sätt sett med Kostaögon. Vissefjärda har svårt att skapa klara målchanser utan fastnar i Kostas defensiv.

Men man skulle ändå få den stora chansen som man tog vara på i den 83:e minuten. Samuel Häggbring springer igenom försvaret men blir fälld innanför straffområdet och domaren tvekar inte utan dömer straff. Niklas Lundmark slår straffen stenhårt i nättaket till 3-3. Resterande minuter till slutsignalen var lite förvånande nog ganska händelselösa, mycket beroende på att rädslan att förlora hos båda lagen var större än möjligheten att vinna.

- Rättvist med 3-3 kanske men båda lagen var rejält missnöjda med oavgjort, säger 3-3 målskytten Niklas Lundmark. Gräsmattan på Vidavallen är inte så bra i dagsläget, så passningsspelet hämmas rejält. Det blev mest långbollar fram och tillbaka och mycket kamp, något som Kosta verkligen tjänade på mot våra lite mindre grabbar, avslutar Lundmark.


www.lokalbollen.se

Ingelstad- Skruv slutade 3-0, tabellen stämmer dock.




Inga kommentarer: