torsdag, juli 04, 2013

Hemmamatch i kväll när serietrean Liatorp kommer på besök

Sista matchen innan sommareuppehållet tar vid är i kväll mot Liatorps IF på hemmaplan. Lagen möttes senast i den andra omgången i Älmhult där Liatorp vann med 2-1 efter att Johansfors gjort en bra match. Liatorp har gått bra i serien och ligger trea efter 12 omgångar med 26 poäng. Man har åtta segrar, två oavgjorda, två förluster och målskillnaden 25-18. Johansfors har sju poäng och ligger på nedflyttningsplats två segrar, en oavgjord och nio förluster. Målskillnaden är 23-37.

Så det blir en tuff match för Johansfors och det gäller att vara med från start. I dom två senaste matcherna har laget legat under med 0-4 (Vederslöv/Dänningelanda), 0-6 (SUF-stars) så i kväll vill vi se ett Johansfors som är med från start. Bästa målskyttar för Liatorp är Jakob Skarphagen på nio och Mario-Oliver Bobuiescu som gjort sex. För Johansfors har Peter Andersson gjort sju och Adam Wellrup sex. Lagen har aldrig möts under 2000-talet på Johansfors IP

Liatorp är dock inte helt okänt. Niklas "Liatorparen" Persson moderklubb är just Liatorp IF. Han debuterade för Östers IF mot Halmstads BK 1985, en match som slutade med en 2–1 vinst och där Persson gjorde segermålet. Han spelade sammanlagt sexton säsonger för Öster, där han vann supporterklubben East Fronts utmärkelse till säsongens bästa spelare, EF-trophy, säsongerna 1993, 1994 samt 1997.

Han gick till Helsingborgs IF under våren 2000, där han fick spela i både Allsvenskan och Champions League. Han förlängde sitt kontrakt med klubben ytterliggare ett år, men blev tvungen att sluta med fotboll 2001 på grund av en hälseneskada.
Efter sin spelarkarriär blev han huvudtränare i två säsonger för Alvesta GIF i division 3. Därefter var han assisterande tränare i sin tidigare klubb Östers IF i tre säsonger. Han var under 2007 huvudtränare för sin moderklubb Liatorps IF. Mer Liatorps historia: Klicka här.

Hemmamatcherna brukar Johansfors spela bättre och man är ett helt annat lag då. Samtliga poäng man har tagit har kommit på hemmaplan så Liatorp kan inte bara komma till Johansfors för enkelt hämta poäng så jag tror på en jämn match.

Tips: 2-1

Inga kommentarer: