måndag, augusti 12, 2013

Förlust för Emmaboda och Lindås/Långasjö

Det blev ingen lyckad nypremiär för Emmaboda eller Lindås/ Långasjö när den sydöstra fyran drog i gång i helgen efter sommaruppehållet. Båda hade bortamatch där Emmaboda mötte Tingsryd United och förlorade med 0-4 med L/L mötte Hovmantorp och förlorade med uddamålet 2-3.

Emmaboda var med i matchen fram till Tingsryds ledningsmål i den 55:e minuten. Sen orkade inte EIS stå emot utan siffrorna rann iväg till klara 0-4. Tvåmålskytt för Tingsryd blev Ajdin Hadzic medan Simon Olofsson och Linus Södergren gjorde var sitt. Förlusten innebar att Emmaboda  med sina åtta poäng nu har fyra poäng upp till fast mark och det kommer bli en tuff höst för laget.

Trots en tidig ledning för Lindås/Långasjö genom Christoffer Pumplun som i den 11:e minuten gjorde mål på straff så vände Hovmantorp på steken och vann med 3-2. L/L skulle nog ha en straff till några minuter senare då Isak Magnussons tröja blir alltför nära synad av en Hovmantorpspelare men domaren ser inte den tröjdragningen. Istället är det hemmalaget som får en korrekt dömd straff som Ted Ragnarsson säkert sätter i mål i den 29:e minuten. Första halvek var L/L det bättre laget men 1-1 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken jämnas spelat ut och matchen står och väger. En ny tilldömd straff till hemmalaget i den 68:e minuten bryter "dödläget". Trots protester från L/L sida där man menade att straffen är felaktig dömd ändrade sig inte domaren. Återigen är det Ted Ragnarsson som förvaltar straffen på bästa sätt. Men minuten senare kvitterar Lindås/Långasjö. Det är Fredrik Nylander som hittar Daniel Håkansson i straffområdet, han vänder snabbt om och det är kvitterat till 2-2. Klockan tickade mot fulltid och matchen såg ut att sluta oavgjord men det skulle bli Hovmantorp som skulle få det sista ordet. I den 84:e minuten nickar Johan Carlsson in 3-2 och efteråt orkade inte L/L resa sig igen.

Detta var L/L:s andra förlust för säsongen och innebar att laget ligger på en tredje plats med 23 poäng, samma poäng som andraplacerade Glömminge som man för övrigt möter i en spännande match hemma på fredag.