fredag, augusti 16, 2013

Gameday, Virestad away.

Efter en välbehövlig sommaruppehåll är det dags för Johansfors att i kväll gå in i hetluften direkt då man möter bottenkollegan Virestad IF på bortaplan. Inför matchen ligger Johansfors på näst sista plats i den södra femman med sju poäng, två segrar, en oavgjord och tio förluster, medan Virestad ligger på kvalplats just nu med nio poäng (tre segrar, inga oavgjorda och tio förluster). Johansfors bör inte förlora kvällens match med andra ord då blir vi avhängda i bottenregionen och därmed inte ha avgörandet i våra händer i fortsättningen.

Kvarnvallen i Virestad en ny bekantskap för JIF men där har Virestad tagit alla sina poäng medan Johansfors har inte tagit ett enda på bortaplan. Det är dags att ändra på det i kväll. Virestad kom på nionde plats i fjol, sex poäng från negativ kval och man tillhör bottenskicktet i år igen. Om Johansfors har tankar på division fem spel även nästa säsong så måste man nog ha Virestad bakom sig och vid händelse av seger i kväll så är man förbi.

Men det blir inte någon lätt match trots att Johansfors vann med hela 6-1 när lagen möttes i våras i Johansfors. Hemmalaget lär vara taggade och naturligtvis ser dom sin chans att hänga av Johansfors i bottenregionen och därmed få större chans att fixa ett nytt kontrakt. Så det gäller för JIF att vara med från början och helst ta ledningen så att hemmalaget blir stressade i sitt spel.


 Virestad har redan spelat en match i höst då man den 8 augusti mötte Växjö Norra hemma och förlorade med 1-4. Johansfors senaste match var hemma mot Liatorp den 4 juli då man åkte på storstryk med 1-6. Vi får hoppas att sommaruppehållet gjort Johansfors gott så att man springer ut på Kvarnavallens gräsmätta fulla med energi. Nu kör vi för årets första trea utanför Johansfors IP.


tips: 1-3




Inga kommentarer: