lördag, augusti 24, 2013

Sista chansen för Johansfors

I eftermiddag spelas den 16 omgången av den södra femman och Johansfors beger sig västerut igen för att möta åttondeplacerade IFK Grimslöv/Västra Torsås IF på Furuskans i Grimslöv. G/T har 17 poäng, 5 segrar, 2 oavgjorda och 8 förluster och målskillnad 19-38. Johansfors har fem raka förluster och måste bryta den trenden. Dessutom måste man bryta ännu en trend, den att man hittills förlorat samtliga bortamatcher. Detta är nog sista chansen att via en seger fortsätta vara med i kampen för nytt kontrakt. Fem poäng är det upp till kvalplatsen så varje match är ödesmatch för JIF.

G/T slutade på sjunde plats i förra säsongens femma med 33 poäng där man hade 9 segrar, 6 oavgjorda och 7 förluster och 48-42 i målskillnad. Under senare år har laget varit som bäst i elitfyran och det var man under åren 03-04 men man har också varit i sexan så sent som 2009. Lagen har möts på i Grimslöv en gång på senare år och det var i femman den 6 maj 2006 då matchen slutade 1-1. I sin senaste match mötte G/T Virestad på hemmaaplan och vann med 5-1. Johansfors mötte Växjö Norra hemma och förlorade med 1-3.

På förhand är G/T klara favoriter men kan Johansfors spela lika disciplinerat som mot Växjö Norra har man goda möjligheter till att bryta den negativa trenden. Jag tror på en jämn och spännande match som jag tror slutar 1-3.

Inga kommentarer: