lördag, augusti 17, 2013

Tunga förluster för både Lindås/Långasjö och Emmaboda

När den 14 omgången av sydöstra fyran spelades så blev det tunga förluster får både Lindås/Långasjö och Emmaboda. Båda lagen förlorade sina respektive matcher med 1-2, L/L i toppmötet hemma mot Glömminge och Emmaboda i bottenmötet borta mot Lessebo.

L/L började matchen bäst men fick inte in bollen trots ett par jättelagen i första halvlek. Istället är det ölänningarna som tar ledningen i den 26:e minuten genom Filip Lindqvist som skapar sig ett friläge och inte gör något misstag. Resten av halvleken jämnar spelet ut sig men inte helt rättvist går Glömminge till pausvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek får L/L ett jätteläge till kvittering efter ca 55 minuter in i halvleken då Anton Nilsson fälls av målvakten i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och fram kliver Christoffer Pumplun för att slå staffen. Straffen är bra slagen men målvakten räddar vid stolpen. Men kvitteringen skulle ändå komma och det var genom Anton Malmqvist i den 67 minuten. Hemmalaget för resten av matchen ligger närmast ett ledningsmål men Glömminge är farliga med sina omställningar. Det var på en sådan omställning som bortalaget tog ledningen i den 78:e mineten genom ett inlägg som Johan Ljungström nickade i mål. Trots en offensiv avslutning av L/L så lyckades man inte att kvittera utan matchen slutade 1-2.

Förlusten innebar att L/L tappade lite mark i toppstriden med sina 23 poäng och man ligger på en femte plats. Men tabellen är jämn då det bara är tre poäng upp till serieledarna som just nu är Glömminge.

Emmaboda tappar också dom mark i bottenstriden efter 1-2 förlusten borta mot Lessebo. Det blev en tuff match med många varningar och en tidig utvisning för Lessebo men trots en man mer lyckades inte Emmaboda få med sig några poäng hem. 1-0 kom i den 17 minuten genom Ahmed Aamer. Ett resultat som stod sig halvleken ut. Lessebo får en smakstart i andra halvlek när man i den 49:e minuten gör 2-0 genom Fredrik Franzén. Det dröjer dock bara tre minuter innan Emmaboda får in en reducering genom Sebastian Abrahamsson. Men tyvärr för Emmaboda kom man inte närmare än så här utan det blev en tung 1-2 förlust. Emmaboda ligger sist i tabellen med åtta poäng och nu är det fem poäng upp till kvalplatsen och ytterligare en till fast mark. Det blir en tuff höst för Emmaboda.