torsdag, september 12, 2013

Biohelg i Åfors

I morgon är det första biokvällen i Åfors för säsongen.. Många spännande filmer ska vi visa under höst-vinter vår. Häng med från början när vi drar igång med Tyskungen kl 19:00. Kassan öppnar 45 minuter innan. Man kan även vinna en gratis biljett på sin biljett. Så välkomna att fira fredagen den 13 med en härlig svensk deckare.


























TYSKUNGEN baserad på Camilla Läckbergs succéroman med samma namn. Den framgångsrika författarinnan Erica Falcks föräldrar omkommer i en våldsam bilolycka. Några månader senare blir Erica uppsökt av en man som påstår att han är hennes halvbror, att de har samma mamma. Erica tror inte på honom och ber honom gå. När han några dagar senare hittas mördad börjar hon gå igenom sin mammas saker. Hon upptäcker snart att hennes mamma hade mörka hemligheter från det förflutna, hemligheter som någon eller några gör allt för att behålla dolda. Erica dras längre och längre in i en väv av lögner och ond bråd död.

I rollerna:

Claudia Galli, Richard Ulfsäter, Lennart Jähkel, Per Myrberg, Jan Malmsjö, Edvin Endre, Inga Landgré, Fanny Klefelt, Amanda Ooms


























Dumma mig 2
Sommaren 2013 får du göra dig redo för fler galna Minion-äventyr i Dumma mig 2. Chris Meledandri och hans hyllade filmskaparteam har skapat ett helt nytt komedi-äventyr där (den före detta?) superskurken Gru, hans bedårande flickor och de oförutsägbart roliga Minionerna återvänder... tillsammans med en mängd nya och sanslöst roliga karaktärer.

I rollerna:

Svenska röster: Henrik Dorsin, Rafael Edholm, Marie Richarson, Amadeus Sögaard, Dan Ekborg


























Den första filmen i Åfors visades den 26 januari 1924. Bara en månad efter invigningen av då nybyggda Folkets hus i Åfors. Det var Imperator som var filmen som visades. Sen dess har filmen varit röd tråd genom Åfors Folkets hus 90 åriga historia.

På Söndag hyllar vi filmverksamheten med att visa den film som förknippas med Åfors nämligen Mitt Liv som hund. Filmen ingår i vårt jubileumsfirande och det blir mat innan vi visar filmen. Så välkomna att se tillsammans med oss en klassiker och få en nostalgikänsla när vi visar Mitt liv som hund. Anmälan krävs för maten antingen på hemsidan eller på telefonnumret: 073- 9882435. Arrangemanget är i samarbete med ABF

Inga kommentarer: