onsdag, september 04, 2013

Didrik hyllas med eget rum



























Åfors Folkets husförening fyller som bekant 90 år i år och det firar med en jubileumsfest den 7 september. Då blir det buffé och vi bjuder upp till dans till tonerna av Norrhults Big Band.

Vi ska dessutom inviga det gamla biblioteket på övervåningen som hädanefter ska hete Didrik Gustavssons rum. Det är vårt sätt att hedra Didrik som i många år var en stor del av Folkets hus verksamhet och han var även aktiv i den övriga föreningslivet i Åfors/Eriksmåla. Han var bibliotekarie i många år när först Algutsboda kommuns och sen när Algutsboda blev en del av Emmaboda kommun biblioteket låg i Åfors Folkets hus.

Under kvällen ska vi även ha inviga en fotoutställning av föreningens historia där vi skildrar våra föregångare Vi öppnar våra portar kl 16:30 med musik av Polyhymnia och mingel innan invigningen sätter igång kl 18:00 nere i samlingslokalen Därefter fortsätter festkvällen uppe i biosalongen resten av kvällen och långt in på natten.

Helgen efter fortsätter vårt jubileumfirande när vi inleder våra filmhelger igen. På fredag den 13 september kl 19:00 visar vi Tyskungen, På lördag kl 16:00 visar vi Dumma mig 2 och på Söndag kl 16:00 visar vi Mitt liv som hund igen. Då serverar vi även mat innan filmen. Då hoppas vi många kommer och berättar minnen från filmen. Vi hälsar alla hjärtlig välkomna till våra evenemang i Åfors Folkets hus.

Inga kommentarer: