torsdag, september 12, 2013

Gandalf i glas

Målerås glasbruk ska tillverka skulpturer av filmfiguren Gandalf.
Uppdragsgivare är Warner Brothers. Filmtrilogin av Sagan om ringen blev en världsomspännande succé – en succé som nu följs upp av filmerna om hobbitfiguren Bilbo. Även detta ska bli en filmtrilogi. Första filmen, ”En oväntad resa”, hade premiär i vintras. Den 11 december är det premiär på film nummer två: ”Smaugs Ödemark”. I samband med det tas det fram en rad produkter som är kopplade till filmerna, bland annat skulpturer i kristall.


Skulpturen av trollkarlen Gandalf är handgjuten i Målerås Glasbruk, därefter blästrad, graverad och slipad till sin slutliga form.
Hur stor upplaga som bruket får göra är inte känt; Martin Robertsson som är ansvarig för försäljning och marknadsföring på Målerås glasbruk. vet inte själv hur många exemplar det kan bli fråga om. Däremot får den inte finnas i butik förrän tidigast två månader före filmpremiären, alltså den 11 oktober.

Detta är väldigt stort för Målerås men även för resten av det utarmade Glasriket och jag hoppas att detta ska ge sidoeffekter som ger hopp för hela glasregionen. 

Inga kommentarer: