tisdag, september 10, 2013

V: Dags att ta ansvar för äldreomsorgen

Socialstyrelsen skjuter nu upp reglerna om bemanning i äldreomsorgen minst ett år och vill utveckla samarbetet med kommunerna och Sveriges kommuner och landsting kring genomförandet.

- Förseningen handlar om brist på politiskt ansvar. Det borde vara en självklarhet att bemanning på äldreboenden skall vara anpassad efter de äldres individuella behov och att inga demenssjuka lämnas ensamma på natten, säger Eva Olofsson, äldreomsorgspolitisk talesperson, Vänsterpartiet.

Många äldreboenden brister när det kommer till att kunna tillgodose de äldres behov och Vänsterpartiet har länge krävt mer personal i äldreomsorgen och regler för bemanning.
- Det är hög tid att ta ansvar; för riksdagens partier som tagit beslutet om regler om bemanning i äldreomsorgen och för regeringen med Maria Larsson i spetsen som gett Socialstyrelsen uppdraget.
- Vänsterpartiet står upp för beslutet och vi har också i vår budget riktat 4 miljarder till kommunerna för att underlätta genomförandet. För Vänsterpartiet kommer ökade resurser till äldreomsorgen att vara en viktig valfråga, säger Eva Olofsson, ledamot i Socialutskottet

Inga kommentarer: