lördag, september 07, 2013

Viktig seger för Emmaboda

Emmaboda tog klar och mycket viktig seger när man på bortaplan slog Södermöre med hela 0-5. Allt stämde för EIS denna kväll trots att hemmalaget inledde bäst och skapade en hel del chanser men lyckades inte få in bollen bakom det duktiga Emmabodaförsvaret. När väl Emmaboda fick hål på Södermöre så rann det iväg för bortalaget. Det var Emma Hillerbratt som inledde målskyttet i den 29:e minuten och innan halvtidsvilan i den 39:e minuten så ökade Emmaboda på till 0-2 genom Hanna Franzén.

Matchen stod och vägde i den andra halvlekens inledning där nästa mål skulle vara mycket viktigt. Men Södermöre hade svårt att skapa några hetare målchanser, istället stack Hanna Franzén upp och gjorde sitt andra mål för kvällen när hon gör 0-3 i den 59:e minuten. Efter det var matchen avgjord och Emmaboda kunde dryga ut sin ledning och hade bud på fler mål än dom två som ytterligare kom. 0-4 gjorde Alma Sternegård i den 63:e och 0-5 gjorde återigen Hanna Franzén i den 76:e

Tre mycket viktiga poäng för Emmaboda som därmed ligger på kvalplats och har nu fyra poäng ner till just Södermöre som ligger på nedflyttningsplats.